IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi и Rimac ще направят заедно наследника на R8

Следващото поколение на суперавтомобила ще бъде показано след около 5 години

Audi и Rimac ще направят заедно наследника на R8

Следващото поколение на Audi R8 ще се превърне в изцяло електрически автомобил, като за целта немският производител ще си партнира с хърватите от Rimac, съобщава изданието Car Magazine.

По време на общото годишно събрание на компания от Инголщад нейният главен изпълнителен директор Брам Шот не отговори на въпроса дали спортният модел ще продължи да разчита на двигател с вътрешно горене. Според информаците до момента, това е малко вероятно, а от Audi вече са осъществили контакт с Rimac. Това е станало възможно, благодарение на връзките на VW Group с хърватите. Както е известно, 10% от Rimac са собственост на компанията Porsche.

Към момента не са известни подробности около проекта, но се предполага, че името на бъдещия наследник ще бъде RS e-tron. Той трябва да бъде готов не по-рано от 2023-2024 г. Предвижда се автомобилът да бъде оборудван с четири електромотора, генериращи близо 1000 к.с. и осигуряващи ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Очаква се пробегът с едно зареждане на потенциалната 95 киловатчасовата батерия пък да бъде 500 км. Това обаче би било възможно, само ако двата производителя се обединят и от Rimac предоставят задвижващата система.

За създаването на подобен автомобил най-вероятно ще бъде използвано алуминиево монококово шаси. Предполагаемата начална цена на електрическата суперкола ще бъде не по-малко 200 000 евро.

Снимка: Audi

0 от 500