IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британците не разбират европейските пътни знаци

Близо 4 милиона туристи от Острова ще пътуват из Стария континент това лято

Британците не разбират европейските пътни знаци

Новият премиер Борис Джонсън обеща на британците Брекзит на 31 октомври, без значение дали ще има сделка или не, но явно сериозна част от неговите сънародници вече не се чувстват част от Европа. Или имат проблеми да възприемат информацията, предназначена за европейските шофьори.

Ново изследване във Великобритания, в което са участвали 2000 шофьори, проведено в реални условия, показа, че 65% от тях не разбират европейските пътни знаци, въпреки че 40 от тях вече са карали зад граница.

Основната задача в теста е била разчитане на пътни знаци, като средният показател на участниците е два верни отговора от пет. Три четвърти от британците не разбират знака, който слага край на ограничението на скоростта на германските аутобани и който е любим на огромната част от европейските водачи.

В момента около 40 милиона британци имат шофьорски книжки, като съотнесено към резултатите от теста това означава, че потенциално около 18 милиона от тях биха имали проблеми с пътните знаци в Европа. Само това лято прогнозите са за 4 милиона британски шофьори, които ще поемат из Европа с колите си с десни волани.

60% от анкетираните заявяват, че са изминали над 500 километра в Европа, което е повече от разстоянието между Лондон и Париж, а около една четвърт декларират, че са карали над 800 километра на територията на Стария континент.

Притеснително висок е и процентът на британци, които имат проблеми в Европа, когато става въпрос за шофиране. Една четвърт от анкетираните признават, че са участвали в пътно произшествие, като в над половината от тези случаи се е наложила намесата на полицията.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В САЩ почти всички знаци са написани с текст, и няма нужда да помниш. Недостатък е ако не знаеш английски или като са натрупани много знаци на едно място не успяваш да прочетеш
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    логика или не - ако не знаеш знаците не трябва да караш кола! - елементарно. Аз като не разбирам от сърдечна хирургия - не оперирам хора нали?
  • #6
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В повечето пътни знаци няма никаква логика!
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 - такава държава е Египет и Виетнам и Индия... не би искал да шофираш в тях - вЕрвай ми.. Който не иска правила - див запад, близък изток, далечен Сибир - да хваща пътя на някъде. В Европа сме и в люлката на цивилизацията - как може да се твърди че няма нужда от правила и закони ?! А британците да си излизат от ЕС и да си се трепят на острова.. и без тва не им стига IQ да НЕ избират хора като Джонсън и да НЕ гласуват за *** брексит...
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 - леле мале... сега си обяснявам статистиката на КАТ за произшествия.. такива като теб са за затвора.
  • #3
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В някой държави например няма никакви знаци и светофари и изобщо никакви правила по пътищата. Но хората карат някак интуитивно и в крайна сметка в тези държави няма повече инциденти спрямо строго регулираните пътща на Европа. Просто хората се научават да се пазят сами и не разчитат на знаци и системи и че другите ще ги спазват.
  • #2
    1 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами тя европейската система по принцип е прекалено сложна със тези объркващи знаци.Аз съм сигурен че ако се направи един тест на шофьорите със стаж над 10 години повече от половината сигурно ще са забравили значението на много от знаците.Аз самия вече отдавна съм ги забравил. Помня какво значат само тези които са често срещани като знака "Стоп" (ама то си го пише :)))) стрелките също са ясни и знаците със реална картинка също са лесни за разбиране. Като път с предимство с дебела линия.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "от Острова тях" :D :D :D :D :D