IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци направиха Mustang на ток

Автомобилът е оборудван с 4 електромотора с обща мощност от 536 к.с.

Британци направиха Mustang на ток

Лондонската компания Charge Cars, специализирана в електрифицирането на класически автомобили, ще покаже Mustang, задвижван изцяло от електричество на фестивала Гудууд във Великобритания.

Моделът е в стил от 60-те години, като разполага с батерия с капацитет 64 кВт/ч и 4 електромотора - по един на всяко колело. Общата мощност на електрическата кола е 536 к.с. и 1200 Нм, което позволява максимална скорост от почти 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Пробегът, който може да бъде изминат с едно зареждане, пък е малко под 322 км.

Електрически Mustang на фестивала Гудууд

За да бъде запазен максимално класическият вид на автомобила, от фирмата са използвали специални външни панели, изградени по лиценз. Отвън електрическият Mustang се отличава с изпъкнал капак, двойна предна решетка, както и спойлер на задния капак. Добавени са също и снижени странични прагове и двоен преден сплитер.

Интериорът също не се отличава особено, като единствената добавена екстра е дисплей с тъч-скрийн. Чрез него водачът може да контролира режима на окачване и превключването на задвижването между задно или AWD.

От Charge Cars споделят, че най-вероятно моделът ще бъде лимитиран в 499 бройки, като началната цена ще бъде 300 000 паунда. Не е изключено по-нататък да бъде показана и версия кабриолет.

0 от 500