IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи трейлър на филма Ford v. Ferrari (ВИДЕО)

Лентата за легендарната битка на "Льо Ман" излиза на 15 ноември

Първи трейлър на филма Ford v. Ferrari (ВИДЕО)

На 15 ноември тази година ще се състои световната премиера на нов филм, който ще зарадва феновете на автомобилните спортове. Става дума за лентата Ford v. Ferrari, която разказва за първата от четирите поредни победи на Ford GT40 в състезанието "24-те часа на Льо Ман" - триумфът през 1966 година. Киностудията 20th Century Fox пусна първия официален трейлър на филма.

Официално в анонса се твърди, че филмът не е нищо друго освен "Истинската история за битката между Ford и Ferrari в "24-те часа на Льо Ман" през 1966 година". Съдейки по трейлъра обаче, лентата по-скоро се фокусира върху Ford, само с косвени препратки към италианците.

Във филма Мат Деймън играе Карол Шелби, легендарният американски автомобилен инженер. Крисчън Бейл пък влиза в ролята на Кен Майлс - британски пилот и инженер, който става американски гражданин, приятел е на Шелби и изиграва ключова роля в създаването на GT40.

В трейлъра се вижда как Ford се обръща към Шелби с молба да помогне в създаването на автомобила. Когато вицепрезидентът на компанията Лий Якока пита инженера какво е необходимо, за да се победи Ferrari в легендарното състезание по издръжливост, Шелби обяснява, че освен скорост е нужно и нещо друго - "истински състезател зад волана". Така на Майлс се "пада честа" да изпълни механичната работа.

Когато Майлс пита Шелби: "За колко време обещахте да доведете отбора ни до победа, за 200 или 300 години?", Шелби отговаря: "За 90 дни". След това те пристъпват към разработването и тестването на Ford GT40, преди да се отправят към "Льо Ман". Сцените, избрани за трейлъра, отлично илюстрират желанието на Шелби да победи Ferrari, след като Хенри Форд II (в ролята Трейси Летс) го моли да "отиде на война". В края на трейлъра се вижда как скептичното отношение на главния изпълнителен директор на компанията се превръща в сълзи, след като Шелби решава да го повози с GT40.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Типична американска история. Голямо постижение, но на каква цена? По онова време Ферари правят под хиляда автомобила на година. Форд правят милиони на година. Бюджетът на програмата ГТ40 е астрономически.
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубаво е, че са направили филм за Форд преди да изчезне от автомобилната карта