IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai анонсира новия си най-малък хечбек

Третото поколение на i10 увеличава размерите си, ще има и нови технологии

Hyundai анонсира новия си най-малък хечбек

Hyundai публикува първа скица на третото поколение на най-малкия си хечбек i10. Официалната премиера на автомобила ще се проведе на автосалона във Франкфурт през септември тази година. Основните конкуренти на модела са Volkswagen Up и Skoda Citigo.

Компанията подчерта, че моделът е изцяло проектиран в европейските центрове на Hyundai. Съдейки по скицата, автомобилът ще запази общата стилистика на модела. В същото време се очаква той значително да увеличи размерите си в сравнение с предшественика си. Междуосието на сегашния i10, който беше представен през 2016 г., е 2,385 мм.

От Hyundai заявиха, че третото поколение i10 ще получи нова мултимедийна система с поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, безжично зареждане на смартфони и камера за обратно виждане. Освен това хечбекът ще бъде оборудван със съвременни системи за сигурност. Сред тях е функцията за поддържане на избраната лента на шофиране, система за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци, система за контрол на вниманието на водача и адаптивни дълги светлини.

Още не е ясно дали се очакват промени в моторната гама на хечбека. Настоящият i10 е оборудван с 1,0-литров бензинов двигател, който развива мощност от 66 конски сили. Предлага се и 1,25-литров бензинов агрегат с 87 коня. Двигателите работят в съчетание с 5-степенна ръчна скоростна кутия или с 4-степенна автоматична.

Възможно е моделът да получи и 1,0-литров турбо бензинов двигател, какъвто вече се монтира на KIA Picanto. Мощността му е 100 конски сили. Този двигател обаче вероятно ще бъде инсталиран само в топ модификациите на хечбека i10.

0 от 500