IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Twingo ще оцелее

Градските коли имат потенциал, обяви шеф на компанията

Renault Twingo ще оцелее

Renault няма намерение да напуска сегмента на най-малките автомобили, способни на возят 4 човека на борда, където сега присъства със застаряващото Twingo. Това стана ясно от изказване на шефа на Renault за Европа Жан-Кристоф Кюглер.

„Възложил съм на моя екип да изследва много задълбочено този сегмент – обясни Кюглер. – Ще го разгледаме и ще разберем каква е еволюцията на автомобилите в големите градове.”

Според Кюглер, модели като Twingo имат бъдеще и във все по-сериозно развиващите се програми за споделяне на автомобили.
В последните години Renault изтегли Twingo от много пазари, а на други моделът изобщо не се появи.

Някои други компании, които присъстват в този сегмент, най-вероятно ще го напуснат – Opel няма да лансира пряк наследник на Adam, а бъдещето на „тризнаците” Toyota Augo, Peugeot 108 и Citroen C1 не е много ясно, но анализаторите смятат, че те нямат големи шансове да оцелеят.

Третото поколение на Twingo е пряко свързано със Smart и моделите на марката, като автомобилът е разработен съвместно с Daimler и производството на моделите на двете марки е в Ново Место, Словения. Третото Twingo дебютира на салона в Женева през 2014, а производството му започна през май същата година, като моделът върна на бял свят една позабравена концепция – разположен отзад двигател, който задвижва задните колела.

Все още обаче не е ясно дали Renault няма да реши да преобрази Twingo в електромобил, като се има предвид, че бъдещето на тези коли ще е основно в големите европейски градове, както и какво ще се случи с развитието на по-големия от него електрически Zoe.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До коментар 1,Рено е компания с над 120 годишна история,минала през превратностите на времето,и просъществувала до днес,така,че не я мисли. Виж Нисан за 20г. му се случва за втори път да пропадне и на ръба да изпадне от автомобилните компании. Ако продължава с ината си няма да е далеч деня в,който това ще се случи.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Творко , ако не беше рено,производителя на бързоходни тоалетни нисан отдавна да е в историята.
  • #1
    0 rate up comment 17 rate down comment
    Въпросът е... ( преди 4 години )
    дали рено въобще ще оцелее? Особено ако Нисан му спре технологиите, а френската държава парите.