IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-яката колекция от суперавтомобили с нулев пробег

Арабски шейх е събрал всички най-прочути спортни коли от последните 30 години (ВИДЕО)

Най-яката колекция от суперавтомобили с нулев пробег

Отборът на автомобилния състезател Кен Блок - Hoonigan, публикува видео на невероятно яка колекция от суперавтомобили, която надминава всички останали и може да впечатли дори съпругата, любовницата или приятелката ви.

Колекция от суперавтомобили

На едно място са събрани най-прочутите спортни автомобили от последните 30 години. Един до друг стоят модели като Ferrari F40, F50, Enzo и LaFerrari, Porsche 911 GT1, Carrera GT и 918, Lamborghini Aventador и Veneno, Mercedes CLK-GTR, Maserati MC12, Bugatti EB110 и Chiron, Jaguar XJ220 и дори Vector W8. Както и няколко Bugatti Veyron, разбира се.

Колекция от суперавтомобили

В колекцията, която принадлежи на умопомрачително богат шейх от ОАЕ, има и няколко ретро модела. Сред тях се открояват реплика на Benz Motorwagen от 1886 година и Mercedes 300 SL Gullwing.

Колекция от суперавтомобили

Почти всички автомобили са с нулев пробег и никога не излизат на пътя. Следва резонният въпрос, за какво са му тогава на този арабски шейх. Отговорът е очевиден - тези суперавтомобили са страхотна парична инвестиция. Такива коли никога не стават по-евтини, а с времето стойността им само се покачва.

Между другото, за ежедневните си пътувания шейхът разчита на Ferrari F40, както и на няколко Toyota Land Cruiser и Land Rover Defender, подготвени за излети в пустинята.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ОАЕ отдавна са диверсифицирали икономиката си и не са петролозависими. Приnодите им са основно от услуги и туризъм. Годишно Дубай се посещава от над 15 милиона туристи, които харчат средно по $2000 на калпак.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    марсоход ( преди 4 години )
    оти не купува тоя GLS?
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Отделно са инвестирали в какво ли не, изкупили са достатъчно неща вече, толкова че наистина не ги мисля.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не ги мисли арабите, те са си добре! Мисли за нашата мизерна държава, че буквално с всеки ден пропадаме все повече!
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    ОАЕ ( преди 4 години )
    За съжаление грешиш, дори и да им свърши петрола ОАЕ са се подсигурили! Точно за това започнаха огромни строежи на всякакви забележителности, големи градове на морската ивица и всевъзможни ултраскъпи и луксозни автомобили са полицейски, за да привличат туристи, и определено успяват! Пък и пустините на пръв поглед не вършат работа, но какво има в пустинята? Много, ама много слънце! Като покрият голяма част от тях със соларни панели, ще произвеждат толкова ток, че ще продават на половината свят
  • #1
    2 rate up comment 7 rate down comment
    shvaben ( преди 4 години )
    След някоя и друга година ще му трябват, за разпродажба, като станат масови електромобилите и му пресъхнат паричките от петрола.