IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци направиха суперкола, по-мощна от LaFerrari

Puritalia Berlinetta е хибрид с разположен отпред V8 двигател

Сигурно един от най-трудно защитимите бизнес проекти в Италия е стартирането на производство на суперавтомобили, точно заради богатите традиции на страната в тази област. Но опитите не спират и последният такъв стана факт на салона в Женева през март – неизвестната досега компания Puritalia показа своя модел Berlinetta, като сега идва ред на лансирането му на отделните европейски пазари, основно на най-развитите и най-големите.

Основател и главен изпълнителен директор на компанията е Паоло Паренте, който разкри каква е стратегията на Puritalia.

„За нас е важно да пробием на поне един от големите пазари, като не изключваме възможността да постигнем първо успехи във Великобритания или Германия, а едва след това в Италия”, обясни той и потвърди, че през септември е британската премиера на Berlinetta, като сцената за това ще е елитният Salon Prive.

Berlinetta e интересен хибрид, задвижван от разположен отпред V8 бензинов двигател, който работи съвместно с електромотор и общата им мощност е 978 конски сили. С тези показатели творението на Puritalia има повече мощност от McLaren P1 и Ferrari LaFerrari и отстъпва само на Porsche 918 Spyder по максимален въртящ момент. Максималната скорост на автомобила, който има прилика с Alfa Romeo 8C е 335 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 2,7 секунди.

Производствената серия на Berlinetta ще е едва 150 коли, а все още няма информация относно цената на автомобила, оспорил превъзходството на Ferrari и компания.

0 от 500