fallback

Tata вече усилено търси партньор на Jaguar Land Rover

Шефът на индийския гигант не коментира слуховете за продажба

Шефовете на собственика на британският автомобилен производител Jaguar Land Rover (JLR) – индийският гигант Tata Motors, са на мнение, че партньорството с други компании е „единственият начин” JLR да си осигури инвестициите, които са необходими за технологиите на близкото бъдеще – развитие на електрификацията и автономното придвижване.

Заради спадащите продажби загубите на JLR стават все по-големи и това се отразява негативно и на резултатите на Tata Motors.

JLR вече има споразумение с BMW за съвместно разработване на компоненти за задвижващите системи на електромобили, като се очаква, че то ще се разшири до използване на двигатели, а в по-далечно бъдеще и дори до изграждането на модели на JLR на платформи, идващи от BMW Group.

Президентът на Tata Натараян Чандрасекаран потвърди, че в момента се водят „много дискусии за бъдещето на JLR, с различни партньори, като бъдещите съюзи може да са най-различни: от тактически до стратегически”.

Това възроди слуховете, че в крайна сметка Tata може да продаде JLR, по-рано тази година се появиха преговори с PSA за това, но тогава индийците отрекоха. Сега Чандрасекаран не пожела да излезе извън рамките на изявлението си относно бъдещите съюзи и да коментира дали PSA остава сред потенциалните партньори на JLR.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Те затова искат Brexit, за да могат по-плътно да го налапат на индийците.
  • #2
    .. ( преди 4 години )
    Едно време англичаните са колонизирали Индия и са си докарали слуги в Англия, но сега палачинката се обръща..Всичко става индийско и англичаните след някоя и друга година ще слугуват на индийците...Халал да им е!Лошото е, че нас ни завземат по-***....
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    скоро лъвчето ще сдъвче ягуара на закуска
fallback
Последни