IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford поздрави европейците с юбилеен Mustang

Специалната версия е с най-мощния двигател на модела

Ford поздрави европейците с юбилеен Mustang

Концернът Ford обяви, че ще предложи на европейския пазар специална версия на най-популярния спортен автомобил в света - Mustang. Тя ще получи добавка 55 към името си, като по този начин ще бъдат отбелязани годините от излизането на модела. Нова версия Mustang55 ще може да се поръча както като купе, така и като кабриолет.

Юбилейният Mustang ще се отличава по специалните графики на капака и вратите, черната решетка на радиатора, както и по покрива и джантите, които ще бъдат в еднакъв цвят. Освен това, специалната серия ще получи и собствена емблема.

Ford Mustang55

В интериора на купето и кабриолета ще бъдат поставени елементи от карбон и алуминий, уникален лост за скорости (независимо дали е на 6-степенната механична или на 10-степенната автоматична скоростна кутия). Седалките ще бъдат обшити с алкантара и кожа, а на пода ще има специални стелки.

Автомобилът е създаден на базата на Ford Mustang GT с 5,0-литров V8 двигател, развиващ мощност от 450 к.с. Стандартната версия на модела, която разчита на 2,3-литров EcoBoost, обаче също ще получи одобрения в чест на юбилея. Сред тях с нови странични огледала и заден спойлер в стила на моделите Shelby, както и различна решетка на радиатора.

Ford Mustang55

Също така, всички базови варианти на Mustang, предлагани на пазарите в Европа, вече ще получат активна изпускателна система. Тя автоматично ще заглушава звука от двигателя, за да не притеснява околните.

За първите 6 месеца на 2019 г. Ford е продал на Стария континент над 5500 бройки от Mustang, което е ръст на продажбите с 5,1% в сравнение със същия период на 2018 г.

Снимки: Ford


 

0 от 500