IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новото BMW Urban X?

Баварците са готови с нов кросоувър, по-малък от Х1

BMW подготвя нов кросоувър, още по-малък и от X1, под кодовото име Urban X. Според източник от компанията проектът е във финална фаза, пазарният дебют се очаква още догодина.


BMW Urban X render AE

Новият кросоувър може да изглежда така според графиците на британското издание Auto Express

Бумът на кросоувърите е особено видим в продажбите на баварската компания - през първото полугодие на 2019 цели 45% от пласираните BMW се падат на Х-моделите, което е с почти 10 на сто повече спрямо 2018.

Новият бейби-SUV на германците ще бъде с дължина около 4.10 - 4.20 метра и се очертава като пряк конкурент на Audi Q2. В момента най-компактният кросоувър на BMW е X2, дълъг 4.36 м.

Според британското издание Auto Express новият модел ще носи много от характерните черти на Х1 и Х2, както и характерната за последните проекти на баварците акцентирана предна решетка.

Най-вероятно той ще бъде и с различно наименование от останалите Х-модели. Засега Urban X се очертава като фаворит, но още не е потвърдено окончателно.

Новата кола ще е на платформата на MINI и X1 с предно предаване и също като тях ще се предлага и във версия плъг-ин-хибрид, а по-нататък - и като чист електромобил с обсег около 350 км.

Между 2011 и 2016 година сегментът на малките SUV е пораснал от 950 000 до 4.45 милиона продажби в световен мащаб. Догодина прогнозите са да достигне 7.5 милиона.


 

0 от 500