IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-новия модел на BMW

Серия 2 Гран Купе идва с разчупен дизайн - но и с предно предаване

Германският гигант BMW публикува първите официални снимки на най-новия си модел - Серия 2 Гран Купе. Макар и с камуфлаж, те ясно показват очертанията на автомобила като една по-раздвижена алтернатива на традиционния седан. Официалната премиера ще е през ноември на автосалона в Лос Анджелис.


BMW Series 2 Gran Coupe


Компактното купе с две врати се очаква да е по-достъпна алтернатива на Серия 3 по една съвсем проста причина: то е изградено върху новата платформа на BMW с предно предаване, което понижава производствените разходи. По същество е много близък роднина на представеното този месец ново поколение на Серия 1.

За традиционните фенове на марката "предно предаване" все още звучи като богохулство, но тук ще има и възможност за задвижване на четирите колела - при върховата версия M235i xDrive. Тя ще разполага с най-мощния четирицилиндров бензинов мотор в гамата на BMW, с 306 конски сили, и серийно ще разполага с новоразработен механичен Torsen блокаж на предния диференциал.


BMW Series 2 Gran Coupe


Новата Серия 2 Гран Купе черпи и доста технологии от i-сериите на BMW, като например системата ARB, при която сензорът за приплъзване е разположен в управляващия блок на двигателя вместо в управляващия блок на системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността). Това позволява данните да се обработят три пъти по-бързо, а самият контрол на сцеплението действа до 10 пъти по-бързо.

Другият акцент спрямо Серия 1 е повечето пространство в интериора - разбираемо, след като BMW потвърди, че за в бъдеще ще се откаже от минивана Серия 2 Active Tourer. Повече информация за цените на новия модел ще има към края на есента, а пазарният му дебют ще е в началото на 2020 година.

Още снимки на новата Серия 2 Гран Купе вижте в галерията:

 

0 от 500