IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Corvette може да получи и хибридни версии

В Chevrolet следват стратегияга за нулеви вредни емисии и катастрофи

Новият Corvette може да получи и хибридни версии

Представеният само преди дни Chevrolet Corvette C8 Stingray може да получи две електрифицирани модификации -  „мек“ и plug-in хибрид, съобщи британското издание Autocar.

Информацията не е потвърдена официално, но пред изданието източник твърди, че това е "много вероятно". Що се отнася до изцяло електрическа версия обаче, президентът на General Motors - Марк Ройс, не даде ясен отговор на въпроса "дали се обмисля подобен вариант?". Босът все пак разкри, че платформата, на която е създаден C8 Stingray, е проектирана така, че да бъде съвместима с различни типове задвижване.

„Компанията се стреми да усъвършенства стратегията 0-0-0 - нулеви емисии, нулеви катастрофи и нулеви задръствания. Технологиите в C8 имат за цел именно достигане на подобни резултати“, категоричен беше президентът на корпорацията.

Ако новият Corvette получи хибридна версия, то най-вероятно тя ще е със задвижване на четирите колела. Ключов фактор при подобен ход би се оказало средното разположение на двигателя. Това ще позволи използването на предната или задната част за монтиране на хибридната система.

Новият спортен модел на американците разполага с 6,2-литров V8 двигател, генериращ 495 к.с. и близо 640 Нм. Автомобилът има за цел да се конкурира с европейски производители като Porsche и Ferrari. От GM потвърдиха, че началната цена на автомобила ще стартира от около 60 000 долара.

Снимки: Chevrolet

0 от 500