IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа интериора на електрическия си SUV

Баварците ще използват нов волан и огромен сензорен дисплей

BMW показа интериора на електрическия си SUV

Компанията BMW публикува ново изображение на електрическия си кросоувър, който до момента е известен под името iNext. Самият автомобил беше показан още в края на май, а сега можем да се запознаем с част от интериора му.

Основна роля в него играе волан с необичайна форма. Досега за модела беше използвано кормилото от стандартно BMW 3-Series, но в случая имаме волан с права долна част. Това, според инженерите на BMW, не само одобрява обзора на водача към приборния панел, но и прави пътуването по-удобно.

BMW iNext

Причината е, че електрическият кросоувър ще разполага с изцяло безпилотен режим. При него воланът ще застава в такова положение, че да не опира в краката на шофьора. Освен това, новата форма ще улеснява слизането и качването в автомобила.

Друга важна особеност на салона на BMW iNext е гигантският сензорен дисплей с извита форма. На този екран ще излизат данните от приборния панел и от мултимедийната система. Дисплеят ще има специално покритие, което няма да позволява отблясъци, а краищата му ще бъдат със специален кант от магний.

BMW iNext

Очаква се серийният SUV на баварците да се появи през 2021 г., като производството му ще се осъщестява в завода в Динголфинген (Германия). Пробегът на модела ще зависи от версията, като ще варираот 450 до 750 к.с. Най-мощната модификация ще развива 800 к.с.

Снимки: BMW

0 от 500