IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия изчислиха колко струва возенето на децата за година

Компанията Skoda дори пусна специално приложение Parent Taxi

В Англия изчислиха колко струва возенето на децата за година

Британското представителство на Skoda пусна приложение за смартфон под името Parent Taxi. Той изчислява колко излиза возенето на децата от техните родители и дори предлага начини за разплащане от страна на малките пасажери.

Според изследването, родителите във Великобритания всяка година изминават средно по 2652 км, за да возят някъде своите деца. Ако това разстояние се преизчисли според тарифите на такситата в Лондон, се получава сумата от 12 565 британски паунда.

Проучването показва, че 66% от британските родители се оплакват, че чувстват като таксиметрови шофьори заради децата си, като седмично губят по няколко часа, за да ги возят на улилище, тренировки и на други места. 

Приложението Skoda Parent Taxi е специално за такива родители. То работи с помощта на GPS като следи придвижването на автомобила, а след това предлага начини за разплащане от страна на децата. То включва различна помощ в къщи - почистване на дома, изпиране на дрехите, измиване на чиниите и др. Приложението е безплатно и е достъпно за смартфоните с iOS и Android.

Снимка: Skoda

0 от 500