IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха съперник на Audi Q7 и BMW X5

Hongqi HS7 има V6 двигател с мощност 338 коня, цената му започва от 51 000 долара

Китайци показаха съперник на Audi Q7 и BMW X5

Китайският премиум бранд Hongqi ("хунци", т.е. "червено знаме") произвежда основно партийни автомобили, недостъпни за обикновените граждани. През 2017 г. обаче компанията "слезе" при масите, като започна да предлага на местните най-скъпите и престижни китайски модели. Сега тя показа новия си кросоувър Hongqi HS7, който трябва да се конкурира с Audi Q7, BMW X5 и други големи всъдеходи сред заможните клиенти.

Поне така вижда ситуацията ръководството на Hongqi. Дори в дизайна на модела може да се забележи влиянието на немските кросоувъри, въпреки че в откровено "копиране" китайската марка не може да бъде обвинена. Огромната радиаторна решетка подчертава статуса на модела, а хищният вид на предната оптика добавя голяма доза агресивност.

Между другото, китайският кросоувър е построен върху старата платформа за задно задвижване на Toyota Crown, но се предлага и в конфигурация с четири задвижващи колела. Интериорът е без дизайнерски откровения, но се забелязват много скъпи материали - естествена кожа и ценни видове дърво.

Кросоувърът има цифров приборен панел, а още един екран, който е сензорен, отговаря за управлението на климатроника. Моделът, който според местните медии, е сред най-великолепните на пазара, се задвижва от мощен 3-литров бензинов V6 двигател, който развива мощност от 338 коня и 445 Нм максимален въртящ момент - невероятни показатели за китайски автомобил. Двигателят работи в съчетание с 8-степенна автоматична трансмисия. Цената на Hongqi HS7 в зависимост от оборудването е между 51 000 и 67 000 долара, което е доста нескромно за местната автомобилна индустрия.

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500