IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха кросоувър, който се зарежда веднъж седмично

В разработката на модела е участвала и компанията Volkswagen

Китайци направиха кросоувър, който се зарежда веднъж седмично

Компанията JAC обяви пускане на нов електрически кросоувър, който в Китай ще се произвежда съвместно с германския концерн Volkswagen. При определени условия, батериите на електромобила ще се зареждат веднъж седмично.

Кросоувърът се казва JAC iEVS4, като е оборудван със силов агрегат от 3-о поколение, който е разработен от специално подразделение на китайската компания. От JAC не разкриват техническите характеристики на модела, но все пак съобщават, че с пробегът му е 470 км. Според инженерите на JAC, ако колата се ползва само в градски условия, тя трябва да се зарежда веднъж на 7 дни.

JAC iEVS4

Литиево-йонните акумулатори имат капацитет 66 кВт/ч и са снабдени с блок за течно охлаждане, благодарение на който работната температура се движи в диапазона 10-35 градуса. Зареждането на батериите от 30 до 80% отнема 30 минути, а за попълване на пробег от 80 км са нужни само 10 минути. Официално обявеният ресурс на акумулаторите е 1 000 000 км.

На местния пазар JAC iEVS4 излиза в 4 нива на оборудване, като топ-версиите ще получат всички познати електронни асистенти. Освен това, кросоувърът ще бъде оборудван с мултимедиен комплекс с операционна система от ново поколение, която позволява с гласови команди да се управляват не само звука и навигацията, но и климатика.

JAC iEVS4

Според стратегически план на JAC Motors, през 2025 г. около 30% от продаваните модели на пазара в Китай трябва да бъдат електрически.

 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    още не е пусната в пройзводство, но знаят че батарейката ще издържи 1 млн км, хахахачуха Мъск като каза че "Секирката" издължа по 1 млн, ама мили. и те бързат , голям да го извадят
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Прошляк ( преди 4 години )
    Сипвам на бракмата веднъж месечно 10 литра. Това като няма кинти - като има може и всеки ден да джиткам до морето и обратно.