IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко може да вдигне Porsche Cayenne Coupe

Холандци развиха 297 км/ч с кросоувъра на аутобан в Германия (ВИДЕО)

Колко може да вдигне Porsche Cayenne Coupe

Днешните "напомпани" вече не отстъпват по динамика на мнозина прочути спортни модели. Поредното доказателство за това е видеоклип, който показва впечатляващото ускорение на Porsche Cayenne Coupe Turbo до максималната му скорост.

Независимо от това колко хора мразят термина купе-кросоувър, такива модели прогресивно набират популярност на световния пазар. Един от последните автомобили в този сегмент е Porsche Cayenne Coupe.

Журналистите от холандското издание AutoTopNL решиха да тестват динамиката на купеобразния Cayenne в топ версията му Turbo и за целта отпрашиха към един от германските аутобани, където няма ограничение на скоростта на движение.

Porsche Cayenne Coupe Turbo е оборудван с 4-литров V8 битурбо двигател, който развива мощност от 550 коня и 770 Нм максимален въртящ момент. По данни на производителя автомобилът може да ускори до 286 км/ч, като първите 100 м измине за 3,9 сек.

На свободен участък от аутобана журналистите успяха да "измъкнат" 297 км/ч от кросоувъра. Тази цифра обаче е според показателите на скоростомера, който обикновено е склонен да "преувеличава", което бе доказано и от GPS данните - 286 км/ч. Това означава, че холандците не успяха да развият по-висока максимална скорост от обявената от Porsche, въпреки че бяха много близко до това.

В крайна сметка стана ясно, че немският автомобилен производител не "украсява" реалната динамика с надценени показатели, подобно на някои други известни компании, което предизвиква уважение.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То и това е най-фрапиращо,че голяма част са на прага на бедността,и една малка част,които са супер богати за да си позволят новите модели на супер спортните премиум автомобили,веднага слад примиерата им.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Интересно ми е колко такива се намират в Германия и колко в БГ.Всеки ден пътувам по околовръстното на София (там където все-още не е 3 ленти) и ми направи впечатление, че всеки ден се разминавам поне с 2-3 Каиена. Разстоянието е има-няма 10км... Стори ми се странно, при положение, че цала БГ реве, че е бедна.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ккамве ( преди 4 години )
    Всички ревът за екология а всеки *** иска голям SUV.