IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Намери се Tesla Model S на близо милион километра

За целия пробег веднъж е сменяна батерията на електромобила

Намери се Tesla Model S на близо милион километра

Собственикът на Tesla Model S - Ханс-Йорг Геминген, се похвали, че неговият електрически седан до края на годината ще направи пробег от 1 милион километра. Досега машината е навъртяла 900 000 км, става ясно от публикация в Twitter.

За целия този период, според собственика, седанът е претърпял само един сериозен ремонт - смяна на батерията. Геминен е категоричен, че никакви други проблеми с колата не е имал, като това не е първата Tesla-рекордьор в неговия гараж. Той е собственик и на модела Roadster, с който е навъртял 620 000 км.

Model S
Model S

През май тази година беше съобщено за Tesla Model S от 2015 г., която има пробег от 725 000 км. Нейният обственик е изминавал по 27 000 км на месец, като е сменял два пъти батерията - на 312 000 и на 520 000 км. Обслужването на колата е струвало 13 000 долара, а ремонтите - 15 000. Още 47 000 долара са похарчени за зареждане. 

Тези собщения за издържливостта на колите на Tesla обаче противоречат на репортаж на канала CNBC, който се позова на служители на компанията в завода във Фриймонт. Те са категорични, че фирмата нарушава правилата за работа при производството на Model 3, като се пропускат проверките за безопасност на вече готовите коли.

Tesla

Като доказателство работниците показаха снимка, на която се виждат части на конвейера, които са подготвени за поставяне на автомобилите. Една от тях е залепена с черен скоч, вместо да бъде изхвърлена, тъй като явно е негодна. Тя обаче ще бъде поставена на някой от електромоболите на поточната линия.

Представители на Tesla отрекоха обвиненията, като ги нарекоха "вицове, разказвани от служители, чиято цел е да заблудят хората и които по никакъв начин не дават реална представа за работата в завода". От компанията обявиха и за неверни твърденията на работниците за тежките условия на труд в самия завод.

Снимки: Twitter, CNBC

0 от 500