IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пусна Chiron №200 и показа как се прави хиперколата

Юбилейният автомобил се оказа от специална версия на модела

Bugatti пусна Chiron №200 и показа как се прави хиперколата

Компаният Bugatti отбеляза производството на юбилеен екземпляр на Chiron, като с гордост обяви, че направата на 200 хиперколи е отнела малко на 2 години. Случайно или не, Chiron с пореден номер 200 се оказа специална версия на модела.

Впрочем, в Bugatti никога не са залагали на скорост при производството и на масови продукти. Компания уточнява, че направата на всяка хиперкола отнема чудовищно по съвременните мерки количество време. Основните работи по създаването на всеки Chiron отнемат 10 месеца, а довършването на сглобяването на автомобили продължава средно поне още 8 седмици (близо 2 месеца).

Bugatti

По случай направата на юбилейната машина компанията публикува и снимки, илюстриращи някои етапи на производството, в това число и на "сърцето" на хиперколата - нейния W16 двигател. От Bugatti съобщиха още, че през 2017 г., когато стартира производството на хиперколата, са направени 70 бройки. През 2018 са сглобени77, а през тази година се планират 80. 

Хиперколата с пореден номер 200 е поръчана от Швейцария. Това е Chiron Sport във версия 110 ans Bugatti, която е посветена на 110-годишината на компанията. Машината е боядисана в няколко оттенъка на синия цвят, като на няколко места върху каросерията е нарисуван и държавният флаг на Франция. Тази модификация се отличава и по панорамния покрив, който е част от стандартното оборудване.

Снимки: Bugatti

 

0 от 500