IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin тества своя SUV с 300 км/ч

Британците сравняват DBX с BMW X6 M и Porsche Cayenne Turbo.

Aston Martin тества своя SUV с 300 км/ч

Компанията Aston Martin никога не е правила кросоувъри и затова обръща огромно внимание на първия си такъв модел - DBX, чиито финални тестове вървят в момента. Машината преминава изпитания на асфалтови пътища и тежки терени, като заедно с това се сравнява с директните си конкуренти.

Както съобщава изданието Motoring, тестовете на Aston Martin DBX са едни от най-тежките в историята на марката, тъй като инженерите на компания са принудени да работят с модел от непривичен за тях сегмент. За целта, англичаните използват и прототипа на конкуренция, това число Porsche Cayenne Turbo и BMW X6 M.

Двата германски суперкросоувъра въртят обиколки на Северната дъга на "Нюрбургринг" заедно с DBX, а също така преминават изпитания на германски аутобани, на които няма ограничения на скоростта. Там машините развиват 300 км/ч, като поведението на DBX се изучава внимателно и се сравнява с това на съперниците.

Премиерата на серийния SUV на Aston Martin ще се състои до края на годината, като вероятно това няма да стане на автосалона във Франкфурт през септември, а на изложението в Лос Анджелис през ноември. Има вероятност, автомобилът да бъде представен на отделно събитие, за да може да му се обърне по-сериозно внимание.

Aston Martin DBX

Снимки: Aston Martin

0 от 500