IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-скъпия автомобил, продаван в България

Този Ghost има телевизори и масаж на задните седалки, но е по-бърз от Aston Martin Rapid (ГАЛЕРИЯ)

Запознайте се с най-скъпия автомобил, продаван официално в България в момента. Той е употребяван, с 14 500 км пробег, но с доста дълъг списък от екстри дори като за тукашните изисквания. Но най-същественото е, че на предния му капак стои Духът на екстаза - прословутият символ на Rolls-Royce. А цената му е 249 879 евро... без ДДС.


Rolls-Royce Ghost, М-Кар

Фотография ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ

Разбира се, в малките обяви за автомобили у нас ще намерите и по-внушителни числа - от 660 000 лева за Ferrari 812 Superfast ("нов внос", "качваш се и караш") до онези гении на маркетинга, които предлагат 19-годишно Peugeot 406 за 1 111 111 лева или Mercedes-Benz 124 Е от 1995 година за 1 234 567 лева.

Разликата е, че този Ghost не е внесен от автокъща, а се предлага от официален дилър с пълна история и гаранции за оригинално обслужване. Колата е изложена в "М-Кар София", дилър на BMW и MINI, който от миналата година е и първият официален сервиз на Rolls-Royce у нас.


Rolls-Royce Ghost, М-Кар


До момента собствениците на тази марка в България - които впрочем съвсем не са малко, само през миналата година са регистрирани десет броя Rolls-Royce - трябваше да пътуват до Истанбул, Прага или Будапеща за обслужване.


Rolls-Royce Ghost, М-Кар


Този Ghost е изключително добре оборудван дори за стандартите на Rolls-Royce и с доста елементи от Bespoke линията за персонализация.
Екстрите включват панорамен стъклен покрив, вентилирани и отопляеми седалки и отпред, и отзад, масажна функция за пътниците, монограм на RR във всички подглавници, телевизионен тунер. Задните седалки са с "театрална" конфигурация вместо стандартните тип "скамейка", и могат да се отделят от шофьора с шумозаглушаваща стъклена стена. Интериорът е изпълнен в арктическо бяло и моряшко сино (navy blue).


Rolls-Royce Ghost, М-Кар


Моделът Ghost, кръстен в чест на легендарния Silver Ghost от зората на ХХ век, се появи през 2010 година, а това е второто му поколение (можете да видите видеотеста на "КОЛЕЛА" тук). Автомобилът е дълъг 5.46 метра - с почти половин метър повече от Range Rover. Задвижва се от бензинов V12 мотор с 48 клапана, 570 конски сили мощност и 820 нютонметра максимален въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4.9 секунди - колкото при предишното Porsche Boxster GTS и текущия Seat Leon Cupra 300, и с една десета по-бързо от Aston Martin Rapid.

Вижте още снимки на Rolls-Royce Ghost в галерията:

 

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    обясни какво е употребяван тогаванов автомобил който не е напускал автосалона през това време стотици клиенти са седели на седалките пипали са бутончета лостчета отваряли са капака на двигателя на багажника и вратите това е според теб нов автомобил ли е
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хаха, кой ти каза, че няма такова понятие бе, интеуект
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    няма такова понятие като употребяван автомобил коректно е да се напише автомобил с история на обслужването и пробег
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Преди година в едно английско списание имаше подробен тест между въпросния Ghost и актуалния Mercedes-Maybach S 650. Вярвате или не, Ролс-ът бе втори, независимо, че пак повтарям, става дума за английско издание. Оказа се, че немската машина е по-тиха, вози по-нежно, а на това отгоре е и значително по-евтина.
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    Пфффф, дори огледалото за задно виждане не е безрамково или frame-lessово както е на новобългарски.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На газ дали става?
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Бутенс ( преди 4 години )
    Никога не съм харесвал Rolce Royce , ама тая кола я гледам поне 5 минути. Спор няма - наистина излъчва собствен дух (Spirit).
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Wow ( преди 4 години )
    Ето това е символ на лукс и красота, не тия трупчета, наречени СУВ/ жипки .Това е кола, която те отличава, без да претендира за супер-дупер технологии , или пък лъскав вид.