IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате уникално Ferrari? Мисията е почти невъзможна

Списъкът с чакащи е за 5 години напред и трябва да сте сред Топ 250 на клиентите на марката

Искате уникално Ferrari? Мисията е почти невъзможна

Сред клиентите на Ferrari има една по-особена група купувачи и колекционери, за които серийната продукция на италианската компания е твърде „обикновена” и те са готови да похарчат много повече пари, но да се сдобият с уникален автомобил. Точно за тях е създадена програмата Portfolio Coachbuilding – на практика специализираното подразделение на компанията, което се занимава със създаването на уникални автомобили с по-различни каросерии.

Сред последните творения на Portfolio Coachbuilding е P80/C, както и спийдстърите Monza SP1 и SP2, което са част от новата ограничена серия модели Icona.

Всичко това звучи прекрасно, но ограниченията пред богатите клиенти на Ferrari не са никак малко. Според търговския и маркетинг шеф на компанията Енрико Галиера, в момента има списък с чакащи за 5 години напред, които искат да станат клиенти на Portfolio Coachbuilding. Има и още нещо, само клиентите от неофициалната класация на Ferrari Топ 250 имат право да поръчват коли на специализираното подразделение. А критериите да попадне човек в този Топ 250 са много строги: история на отношенията с марката, брой купени коли, колко често, дали са препродавани и т.н.

Що се отнася да чакането 5 години, то това е така, тъй като Portfolio Coachbuilding има скромен производствен капацитет – по 2-3 коли на година. И всичко това е част от философията на компанията, че колите на Ferrari трябва да останат ограничено количество и да запазят своята ексклузивност.

0 от 500