fallback

Urus осигури 60% от продажбите на Lamborghini

Италианската компания отчете двоен ръст на световния пазар за 2019 г.

Италианският автомобилен производител Lamborghini публикува данните за продажбите си за първата половина на 2019 година. Оказа се, че около 60% от общия обем на реализираните коли се пада на първия всъдеход на марката - Urus.

От 1 януари до 30 юни са продадени 4553 автомобила Lamborghini по целия свят. За сравнение, резултатът за същия период на 2018 г. е 2327 бройки, което прави скок от 96%. Големият ръст в продажбите се обяснява с пускането на пазара на кросоувъра Urus, който се оказа много популярен. За първите 6 месеца на годината от него са продадени 2693 бройки, или 59% от общия брой.

Освен това кросоувърът позволи на марката да затвърди позициите си в САЩ и да увеличи продажбите си там със 128%, до 1543 бройки. Сега това е най-големият пазар за компанията. Следват Китай, Великобритания, Япония и Германия. През първата половина на годината търсенето на Lamborghini в Азиатско-Тихоокеанския регион се е увеличил над два пъти (до 1184 бройки), а в Европа, Близкия Изток и Африка ръстът е със 67% (до 1826 бройки).

Според шефа на бранда Стефано Доменикали, Urus е привлякъл нови клиенти - за 70% от купувачите този кросоувър е първият модел Lamborghini в гаража, като повечето тях вече притежават пет или шест автомобила от други премиум марки. Доменикали посочи, че компанията смята да увеличи броя на продажбите на Urus до 4500 бройки годишно.

Снимки: Lamborghini

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Това не е "първия всъдеход на марката"
  • #2
    .. ( преди 4 години )
    Много е просто.Туарег има *** и Пульо, а Ламбо имат само отбрани.Не че всичките не са под една шапка...А *** друго си е дакажеш, че си си купил Урус-пия за 2 коша пари, а не Туарег за шапка и половина.
  • #1
    none ( преди 4 години )
    Продължавам да недоумявам защо хората си харчат парите за SUV от Ламбо или Порше. Да си купят Туарег. Ще получат същото (даже по-добро ако се вярва на оценката която изследванията за надеждност дават на Порше, а с Ламбо положението едва ли е по-добро) на 1/2 от цената. Но както се казва, всеки е свободен да си харчи парите както намери за добре ;)))
fallback
Последни