IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подобри рекорда си по продажби

За второто тримесечие компанията е реализирала 95 200 нови автомобила (ОБНОВЕНА)

Tesla подобри рекорда си по продажби

Акциите на Tesla започнаха да се покачват, след като американският производител на електромобили записа рекордни продажби през второто тримесечие на годината. Благодарение на Model 3 компанията успя да предаде 95 200 автомобила на клиентите си, като подобри най-добрите си показатели от последното тримесечие на 2018 г.

Това веднага се усети на борсата, където акциите на Tesla скочиха със 7,1, но все още са доста ниски, след като само за година записаха спад от 33%. Все още остават съмнения дали ръстът на продажбите е устойчиво явление или временно.

От Tesla все още не потвърждават дали ще успеят да изпълнят годишната си прогноза от 360 000 до 400 000 продажби. За да се постигнат подобни показатели компанията на Ион Мъск трябва да продава по над 100 000 единици през следващите две тримесечие на годината.

Рекордните резултати на Tesla се дължан най-вече продажбите извън САЩ - в Китай и Европа, които се увеличиха със 77 550 единици за тримесечие. Само в Холандия и Норвегия компанията е продала над 2500 бройки. През май правителството в Канада започна да предлага стимули за покупка на електромобили, като се очаква това също да окаже сериозно въздействие върху резултатите на марката.

Снимка: Teslarati

0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дали е временно или не - времето ще покаже, но ТЕСЛА се настаниха трайно в автомобилния пейзаж на премиум сектора и накараха всички, натъртвам за тинтирито, ВСИЧКИ големи производители да направят мултимилиардни инвестиции/ Така че, хeйтърче, дори да фалират още тази година, тесла ще останат в историята - наравно с Даймлер-бенц, форд и тойота. Това е бате. Мерцедес са измислили автомобила, форд го е направил масов продукт, тойота е довела качеството, а тесла направи електрическата революция....
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В САЩ вече ги спряха. Имаше 1 тримесечие сериозен спад и после продажбите пак тръгнаха нагоре.
  • #4
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Да спрат със субсидиите и да видим истинските фенове :)
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В холандия, баце, не в норвегия
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Вече излязоха продажбите за 2рото тримесечие са 95 200 а в Норвегия март месец имаха над 5К продажби няма как да са превишили за пръв път 2.5К миналия месец
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    pen ( преди 4 години )
    "По този начин Tesla постепенно се приближава към целта, която си е поставила - 90 000 продажби на тримесечие." - *** те вече обявиха, че за Q2 2019 са продали 95 000 автомобила. Автокомедия пак се на-аka.