IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новото X6

Топ-версията на крос-купето получи 4,4-литров V8 с 530 к.с. (ГАЛЕРИЯ)

BMW представи новото X6

Германският производител BMW официално представи новото поколение на кросоувъра X6. Както и X5, така и неговата купеобразна версия ще се произвежда в завода в Спартенбърг (САЩ), а продажбите в Европа ще стартира през ноември тази година. 

Автомобилът е станал малко по-дълъг и по-широк от предшественика си, но височината му не се е променила. Въпреки спортния си силует, крос-купето е достатъчно практично, като при свалени задни седалки обемът на багажника се увеличава от стандартните 580 литра до 1530 литра.

BMW X6

На външен вид новото Х6 се отличава по увеличение "ноздри" на решетката радиатора, които са получили и осветление. Ако тази опция бъде поръчана, те светват при отваряне и затваряне на автомобила. Предлагат се и лазерни фарове, които осветяват пътя на 500 метра, като тази оптика е с X-образни сини елементи.  За модела са достъпни варианти xLine и M Sport, които се отличават със специални детайли по екстериора.

На старта на продажбите моделът ще се предлага с избор от 4 двигателя - два бензинови и два дизелови. Последните са представени от 3,0-литров с 265 к.с. за версията xDrive30d, както и от 3,0-литров с 4 турбини, развиващ 400 к.с., за версията M50d. 

Бензиновият е 3,0-литров с 340 к.с. за варианта Drive40i. А най-мощната модификация до излизането на BMW X6 M ще бъде M50i, която не се предлагаше при предишното поколения. Тя разчита на 4,4-литров V8 с мощност 530 к.с. Този мотор дебютира при новото BMW 8-Series.

Всички мотори отговарят на екологичния стандарт Euro 6d-Temp, като се съчетават единствено с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела xDrive от ново поколение. Тя предава по-голяма част от тягата на задната ос. Като опция се предлага блокировка на задния диференциал с електронно управление.

В базовото оборудване на крос-купето попадат адаптивно окачване, а като опция се предлага М-шаси с адаптивно кормилно управление и актимни стабилизатори. Може да се поръча и пневматично окачване, при която пътният просвет се променя до 80 мм. За версиите без М-опции е достъпен всъдеходен пакет с 4 режима (пясък, сняг, чакъл и камъни) на работа на системата xDrive, на двигателя, на скоростната кутия и на ESP.

BMW X6

Салонът на новото X6 е в стила на последните модели на BMW - Live Cockpit Professional с 12,3-инчов цифров панел и последно поколение на мултимедийна система с гласово управление. Базовата версия е с кожен интериор, като той може да бъде заменен по желание на клиента.

Естествено, крос-купето разполага с огромен брой системи за активна безопасност и асистенти на водача. А като опции се предлагат 4-зонов климатик, седалки с масаж, панорамен покрив, вграден ароматизатор и акустична система Bowers & Wilkins.

Снимки: BMW

0 от 500