IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford работи върху нова гама електромобили за Европа

Не е ясно кога моделите ще бъдат завършени и достъпни на пазара

Ford работи върху нова гама електромобили за Европа

Европейското подразделение на Ford обяви, че компанията разработва нова серия от електромобили, която ще е насочена към европейския пазар.

Според Стюарт Роули, президент на Ford Europe, за създаването на гамата ще се използва базата на марката в Кьолн. Не е ясно обаче какъв тип каросерия ще бъдат моделите, нито кога ще бъдат пуснати в продажба. Въпреки това източник, близък до автомобилния производител сподели, че автомобилите ще бъдат излязат на пазара пред следващите няколко години.

Въпреки че към момента не са известни повече факти около новата разработка, то следващата година Ford ще пусне на европейския пазар електрически SUV, за който се твърди, че е вдъхновен от Mustang. В следващите 5 години пък се очаква и втори електрически модел от същия тип, а през 2021 г. компанията възнамерява да предложи и изцяло електрически Transit.

Междувременно главният изпълнителен директор на марката Марк Фийлдс сподели, че електрифицирането ще нараства с годините, но не толкова, колкото повечето експерти твърдят. На конференцията по мобилност в Израел, Фийлдс заключи, че за постигане на устойчиви печалби от електромобили, първо трябва да бъде преструктуриран бизнеса, а след това да се стимулирано и търсенето.

0 от 500