IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предно, задно или 4х4? Преценете сами!

Три модела с различно задвижване мерят сили на писта (ВИДЕО)

Предно, задно или 4х4? Преценете сами!

Съвременният свят предлага огромен избор от спортни автомобили с различни двигатели, скоростни кутии или задвижване. Ако все още се колебаете какво да изберете, този тест е за вас.

Екипът на CarWow проведе поредната любопитна надпревара на 1/4-миля, като в нея противопостави Renault Megane RS Trophy с предно предаване, Volkswagen Golf R със задвижване на четирите колела и Porsche Boxster GTS, който е със задно предаване. Резултатите са доста любопитни, но ще разберете, след като изгледате видеото.

Като мощност участниците са приблизително равни. Renault Megane RS Trophy е най-лекият претендент, но разполага и с най-слабия двигател - 1,8-литров с турбо, развиващ 300 к.с. Той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. При Volkswagen Golf R моторът е 2,0-литров, също с 300 к.с., но скоростната кутия е автоматична.

Най-мощно е Porsche Boxster GTS, което разполага с 2,5-литров редови двигател с 4 цилиндъра, развиващ 365 к.с. Скоростната кутия е автоматична, като има и система за контрол на стартирането. Тя е налична и при Volkswagen Golf R.

Снимка и видео: CarWow

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Глупава статия! По- големият обем винаги има значение.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Тоя ( преди 4 години )
    Преценката е една - както винаги рено на последно място! Па ко ще и да 6Х6!!
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    С.Димитров ( преди 4 години )
    Хубавото е че , Френския *** е последен .
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    ДСГ!!!С Троник/ преселектив робот какъв автомат ,ама четете малко бре
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Първо да Мегана е малко по слаб от мотора на Голфа показателите са почти еднакви но 2л е повече от 1.8 и второ макар и с Лаунч Контрол няма как ефектът да е същия като на "автомат" и трето Голфа е преселективен РОБОТ А НЕ АВТОМАТ!!!И няма ама нищо общо с Автомат .Много по бърз от автомат и на космос от ръчна кутия
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И още,Меган също разполага с лаунч контрол/система за стартиране/,дори я има и в клипа. Пишете достоверни не целенасочени неща,и гледайте преди да пишете,че става глупаво-смешно.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Глупаво написана статия, Меган е най-лекия,но разполага с най-слабият двигател,Голф е със съшата мощност,но с автоматична скоростна кутия. Е,питам как Меган е с най ниска мощност,,след,като и Голф е със същата.Правилно трябва да се напише,че Меган и голф са с еднаква мощност,но с различни скоростни кутии и различно задвижване на колелата. Ограмотете се бе,не само олигофренски копи-пест.
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Няма интрига в класирането. Най-мощният двигател е първи, 4х4 е по бързо на драг от предно. Както и най-лекият автомобил спря първи. Не мисля че има някакви изненади.