IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв товар може да носи камионът на Tesla?

Прототип на машината бе забелязан на магистрала в Калифорния (ВИДЕО)

Какъв товар може да носи камионът на Tesla?

Американският производител Tesla все още не е съобщил официално товароподемността на първия си електрически камион, който ще носи името Semi. В интернет-пространството обаче се появи видео, заснето на магистрала в САЩ, което може да даде информация по въпроса.

Заснетият прототип на Tesla Semi явно преминава тестове именно, за да се установи какъв товар ще може да носи. На тегления от камиона прицеп са натоварени 9 бетонни блока с тегло от около 1800 кг. всеки. Това означава, че сумарното им тегло е над 16 тона. Заедно със самия камион и ремаркето, който тежат около 9 тона, се получават около 25 тона. 

Какъв обаче ще е най-големият товар, който ще може да носи Tesla Semi? Този въпрос е особено важен за камионите, особено в САЩ, където това е основният транспорт и именно от товароподемността до голяма степен зависи и търсенето на даден модел. В случая, тя ще зависи от версията на камиона - стандартната ще има пробег от 480 км, а Long Range - близо 800 км.

Според информациите, собственото тегло на камиона с по-малките батерии (съответно и с по-малък пробег) ще е около 7 тона, а с големите акумулатори - 9 тона. Товарът ще е около 20-23 тона, така че общото тегло ще надхвърли 30 тона. По-впечатляващото обаче е ускорението от 0 до 100 км/ч, което ще бъде 20 секунди.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    Това да не е coпол, че да виси? И батерията да не е жена, че да свърши? Айде ограмотете се пък тогава коментирайте.
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Uncle Sam ( преди 4 години )
    Истина е, че в зората на петролния бум, чичо Сам сменя релсите и релсовия транспорт с асфалтов, за да се харчи петрола. Така Америка става най-изостаналата в транспортно отношение развита страна в света. Тая държава се движи от леки коли и тирове.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    ...конку ренцията...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    ...конглокенцията...
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    к. к. ( преди 4 години )
    С 20 сек. до 100 км/ч. този камион ще разбие конглокенцията... ;) :)
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В САЩ има 150К км жп линии и на глава се падат колкото в Германия. ЛА има 170км метро а и нищо чудно ако в Европа се продават повече влекачи от там но не се намира инфо ако някой знае да напише а не да си пише каквото си измисли
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    КуроЛюба ЛапаДухова ( преди 4 години )
    В европа си имаме електрически влакчета, теглята по 5-6000 тона, и повече :) по екологично от това здраве му кажи :) Смешковци са тия глупави американчета. Нямат добре развита ЖП. мрежа, правят ЕЛ.Камион. Нямат метро във 2рия си по големи град ЛА, правят някакъв абсуредн тунел да им вози колите .... Толкова са ***, че чак жал ти става :)