IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-задръстените градове? Мумбай или Москва

Две изследвания на трафика дадоха различни резултати

Най-задръстените градове? Мумбай или Москва

Индийският мегаполис Мумбай е градът с най-натоварени и задръстени пътища в света, показва годишното изследване на компанията навигационните системи TomTom. Класацията е за миналата година, като натовареността на пътните артерии на Мумбай, чието население достигна 18,5 милиона при последното преброяване през 2011 година, е 65%.

Второто място е за столицата на Колумбия Богота с 63%, а третото място е за друга южноамериканска столица – Лима с 58%. Също с 58% Ню Делхи е класиран на 4-о място.

Топ 5 затваря столицата на Русия Москва с 56%, което пък е подобрение с 1 процент надолу в сравнение с 2017 година.

„В цял свят задръстванията се увеличават, но в същото време е налице и намаляване на натовареността на пътните артерии в големите градове и околностите им със силна икономика, което е изключително радващо”, обясни вицепрезидентът на TomTom Ралф-Питър Шефър, който отговаря за данните за трафика в компанията.

Според друго изследване обаче, което е проведено от анализаторската компания Inrix и което беше публикувано още през февруари посочи, че най-задръстеният град по отношение на трафика е Москва.

Тук в Топ 5 влизат Истанбул, Богота, Мексико Сити и Сао Пауло, като резултатите от тази класация бяха официално оспорени от правителството на Москва.

0 от 500