IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задръстване в Китай образува 100-километрова колона

Шофьорите убиват времето, чрез игра на карти или шах

Задръстване в Китай образува 100-километрова колона
Преди няколко дни попаднахме в невиждано задръстване. Колоната бе дълга няколко километра и започна веднага след края на бургаската магистрала. Температурата на въздуха преминаваше 35 градуса, а колите не помръдваха. През редките случай, когато се движехме, скоростта не превишаваше 10-тина километра в час. Така разстоянието от Карнобат до Петолъчката се взимаше за няколко часа.

Хората бяха изнервени, правеха нарушения и отправяха звучни поздрави към униформените, които се опитваха някак си да регулират движението. Звучи като истински ад, нали?

След като разбрахме на какво са подложени жителите на китайската столица обаче, обещаваме никога повече да не се оплакваме от "нечовешките задръствания" в родината ни.

Ремонт на пътя между градовете Beijing и Zhangjiakou образува колона от автомобили с дължина почти 100 км. (60 мили).

Автомобилният ад е обичайно явление от 14 август насам и според китайските власти: "докато ремонтът не бъде завършен не се очаква подобрение". Според плановете това трябва да стане на 13 септември.

Уникалният търговски нюх на китайците се е проявил още в първия ден на задръстванията, гласи информацията. Импровизирани магазинчета са осеяли 100 км. трасе и предлагат главно вода и храна на завишени цени. Шофьорите пък убиват времето в задръстването, чрез игра на карти или шах. Често се стига до разправии и леки ПТП-та, коментират местните власти, които са ангажирали 400 полицейски служители, за да регулират движението.
0 от 500