IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще запази V10 мотора и при новото R8

Вероятно двигателят ще стане част от хибридна система

Audi ще запази V10 мотора и при новото R8

Управляващият диретор на  Audi Sport - Оливер Хофман, разкри пред британското издание Autocar информация за бъдещето на модела R8. След смяната на поколенията суперколата ще запази V10 двигателя си.

Топ-мениджърът беше категоричен, че 10-цилиндровият мотор е "символът на Audi R8, който се харесва много на клиентите". За да може той да се предлага на новото поколение на модела, ще трябва сериозно да бъде модернизиран в съответствие с новите екологични стандарти.

Audi R8

"Засега е трудно да каже, дали ще успеем да се справим с тази задача, но работим сериозно върху това. Твърде възможно е, двигателя да стане част от хибриден силов агрегат. Ако не успеем, ще му търсим заместник", обясни Хофман.

Сегашното Audi R8 беше обновена през 2018 г., като получи промени във външния вид - нова предна и задна част, както и увеличени въздухозаборници. Модернизиран беше и V10 моторът с обем 5,2 литра, като му беше поставен филтър за твърди частици, за да може да покрие стандартите за екология.

В момента моторът е достъпен в два варианта - с 570 или с 620 к.с. В първия случай суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, а във втория - за 3,1 секунди 

Снимки: Audi

0 от 500