IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски хиперавтомобил за 70 000 евро

Създаването на модела Laura отнема над 5 години

Руски хиперавтомобил за 70 000 евро

В Русия се появи нов хиперавтомобил, който обаче не е Marussia. Моделът се нарича Laura. Автомобилът е проектиран и направен в ателието за каросерии на Дмитрий Парфьонов, който е автор и производител на прочутите всъдеходи Kombat.

Laura е направен върху пространствена рама на Audi A8. От този автомобил е взаимстван 4,2-литровия двигател, който след чип тунинг развива около 400 к.с., автоматичната скоростна кутия, както и окачването. Интересното е, че двигателят вече е разположен пред задния мост, така че задното окачван е преработено, защото скоростната кутия пречела. Всички пружини и амортисьори също са от  Audi, за да се опрости ремонта на автомобила.

Laura

Задните светлини са заимствани от купето BMW 6-Series, предните светодиодни от Porsche 911, а самите лещи на късите и дългите светлини някога са били част от фаровете на Peugeot 508. Панелите на каросерията са предимно от фибростъкло, но някои от елементите са направени от карбон.

Създателите на модела разкриват, че повечето от проблемите им били с твърде умната електроника на Audi. "Докато всички блокове общуват помежду си, всичко е наред, но веднага след като "отрежеш" един от тях, всичко започва да се побърква. Едва се оправихме", казва един от създателите.

Създаването на автомобила отнема над 5 г., защото по него се работи само в почивните дни, като хоби. Само за резервни части са похарчени над 1 милион рубли (към 14 000 евро), а изработката на карбоновите седалки е струвало повече от 100 000 рубли (около 1400 евро). В момента единственият хиперавтомобил Laura се продава в Смоленск за 5 милиона рубли (70 000 евро).

0 от 500