IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen няма да съживява 2CV

Линда Джаксън лично обяви това

Citroen няма да съживява 2CV

Въпреки, че днес Citroen е една от масовите марки на глобалния пазар, години наред компанията създава интересни и технически напредничави модели, както и някои странни, но успешни проекти – като 2CV. Но явно шансовете да видим съвременна интерпретация на хита 2CV са нулеви, както обясни главният изпълнителен директор на компанията Линда Джаксън пред списание TopGear.

Citroen представя 2CV на салона в Париж през 1948 като масов вариант за личен транспорт, като мощността на двигателя му е едва 9 конски сили, но моделът с различни промени и подобрения се произвежда десетилетия след това.

FIAT и Mini вече съживиха в модерна форма класическите си модели от миналия век, макар и с различен успех, но Citroen няма да се включи в тази компания.

„Ние развиваме дизайна на нашите модели като гледаме в миналото – обясни Джаксън. – Но не искам да ставаме производител, който създава ретро коли. Няма да произвеждаме нов 2CV. Моделът имаше своето време, за тогава е бил подходящ, но сега трябва да намерим следващия дизайн, който да е подходящ за клиентите.

„За времето си 2CV е бил успешен, но хората винаги искат нещо ново, нещо по-различно и ние трябва да отговорим на това.”

0 от 500