IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се справя новият Mercedes-Benz GLS извън пътя

Продажбите на кросоувъра стартират в края на годината

Вижте как се справя новият Mercedes-Benz GLS извън пътя

С голяма доза увереност може да се каже, че обновеният Mercedes-Benz GLS е един от най-технологичните кросоувъри на пазара в момента. Той предлага ефектен външен вид, ефективни двигатели и интелигентни всъдеходни технологии като допълнителната система E-Active Body Control, която се използва и от новия GLE.

Кросоувърът разполага с хидро-пневматично окачване с 48-волтова мрежа, която се захранва от батерия. Системата сканира пътя и в зависимост от получената информация променя височината на окачването. Благодарение на нея автомобилът може да се движи уверено дори при тежки условия на пътя.

В YouTube беше публикува ново видео, на което се вижда как големият и тежък автомобил без особени проблеми се измъква от пясък. В началото на клипа са показани няколко машините GLS, изпълняващи различни всъдеходни упражнения. А след третата минута на записа се вижда как един от тях е затънал в пясъка.

Водачът на автомобила се нуждае само от няколко секунди, за да активира режим E-Active Body Control, и машината започва да се вдига и да сваля нивото на окачването си, като в крайна сметка ефектно се измъква от пясъка.

Продажбите на новия GLS в САЩ стартират в края на годината, като началната цена е 75 200 долара. За тази сума получаване базовия вариант GLS 450. Към него до края на годината трябва да се присъедини и версията GLS 580 с V8 двигател.

Mercedes-Benz GLS

Видео: YouTube

0 от 500