IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще обжалва ли Ferrari наказанието на Фетел?

Себ загуби победата в Канада заради санкция от 5 секунди

Ще обжалва ли Ferrari наказанието на Фетел?

В Гран при на Канада Себастиан Фетел беше много близо до първата си победа за сезон 2019 във Формула 1, която щеше да е дебютен успех тази година и за Скудерията, но допусна грешка, получи наказание и се роди най-големия скандал в световния шампионат за тази кампания.

Фетел беше начело от старта до финала, в събота спечели квалификацията и Ferrari определено имаше предимство пред Mercedes. Но в 48 обиколка той сбърка на завои 3 и 4, излезе в зоната за сигурност, тръгна да се връща през тревата и като се върна на пистата се оказа точно пред Хамилтън, затвори го към стената, Люис върна газта, за да не се ударят и веднага се оплака по радиото, че Себ се е върнал опасно на трасето.

Стюардите на Гран при на Канада сравнително бързо наказаха Фетел с 5 секунди към времето, което означаваше, че с Хамилтън на 1,5 секунда зад него, победата отива у британеца.

След финала бесният Фетел, който не спря да се оплаква по радиото от несправедливото, според него, наказание, не спря в затворения парк, прибра се моторхоума на тима, но след малко се върна на подиума.

Малко по-късно от Ferrari обявиха, че са известили ФИА, че планират да обжалват това 5-секундно наказание на Фетел пред Апелативния съд на федерацията. В такива случаи тимът, който обжалва има 96 часа след финала, за да подаде жалбата си.

Съдът обаче преди да разгледа жалбата по същество, ще трябва да се произнесе по нейната допустимост. А точно тези наказания – добавянето на време към резултата на един или друг пилот са сред тези, които не подлежат на обжалване. Така че, най-вероятно ако изобщо се стигне до жалба пред съда, това няма да промени решението на стюардите от Монреал.

Шефът на Ferrari Матиа Биното обяви, че Скудерията е „моралният победител”, а много бивши и настоящи пилоти се изказаха против наказанието на Фетел.

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кирето ( преди 4 години )
    Ф1 приключи.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Фетел е *** (доказано многократно последната година и нещо) и сам си е виновен за цялата ситуация. Може и да можеше да се върне по-безопасно на трасето, ние няма как да знаем, обаче не искам да гледам състезания, в които победата да се решава по този начин.Още повече, че историята помни случай, при който, в Монако, на "новия" шикан, Хамчо затваря един ред бул по абсолютно същия начин, след като е пресякъл шикана, даже и контакт между двете коли има. Само че без наказание...
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    До сега не си спомням да е имало по-толериран и побутван по всякакъв начин състезател от Л Х. Джендерската политика в действие!!