IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш шеф на Ferrari: Проблемите на Фетел сега започват

Чезаре Фиорио коментира възхода на Шарл Льоклер в италианския тим

Бивш шеф на Ferrari: Проблемите на Фетел сега започват

Бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Чезаре Фиорио коментира разпределението на силите в Скудерията след първите две състезания за новия сезон – настъплението на Шарл Льоклер и поредната грешка на Себастиан Фетел.

Фетел има 4 световни титли с Red Bull, а Льоклер има 2 състезания с Ferrari, но в Бахрейн тимът използва заповеди от бокса, за да задърши Шарл зад Себастиан. За разлика от Австралия обаче този път 21-годишният пилот не се подчини, изпревари Фетел и щеше да спечели състезанието, ако не беше получил повреда в двигателя, заради която остана трети на финала.

„Очаквах, че ще стане така – обясни Фиорио пред Tutti Motori. – Миналата година следих много внимателно представянето на Льоклер в Sauber и той беше впечатляващ. Бяха му необходими 4 или 5 състезания в първия му сезон във Формула 1, за да се адаптира , след това се наложи в тима, който заработи изцяло за него, направо унижи съотборника си и започна да постига страхотни резултати за Sauber.

„Като пристигна във Ferrari, бях сигурен, че Льоклер ще действа по същия начин и че това ще е огромен проблем за Фетел, който прави грешки, когато е под напрежение.”

Преди началото на сезона новият тим шеф на Ferrari Матиа Биното обяви, че двамата му пилоти ще са с равен статут, ще могат да се състезават помежду си, но в определени ситуации предимство ще има Фетел. Както стана в Австралия, където двамата вървяха 4-и и 5-и и преди финала Льоклер догони Себ, беше по-бърз, но остана зад него след заповед от бокса.

В началото на Гран при на Бахрейн той догони Фетел, след като закъсня на старта, получи указание да стои 2 обиколки зад него, но само 7 завоя по-късно Шарл го атакува, изпревари го и поведе, като до повредата нито един от неговите съперници не можеше да поддържа темпото му.

„Предполагам, че Биното изобщо не е очаквал, че Льоклер толкова бързо ще се превърне в заплаха за Фетел и статуквото в тима – допълни Фиорио, който навремето беше шеф на Ален Прост и Найджъл Менсъл в Скудерията. – Това ще е сериозен проблем, тъй като Льоклер ще продължи да натиска Фетел, а в Маранело не могат да си позволят вътрешна битка, тъй като трябва да се борят с Mercedes за титлата. Не знам каква ще е реакцията на Биното и какво ще се случи във Ferrari, във всички случаи ще е вълнуващо този сезон.”

0 от 500