IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda направи шарен пикап

Прототипът Mountiaq е дело на студентите от школата за дизайн на компанията

Skoda направи шарен пикап

Компанията Skoda представи нов концептуален пикап под името Mountiaq. Както съобщават от прес-службата на чешкия производител, името на автомобила му придава духа на приключения и пътешествия по тежък терен.

В основата на автомобила е най-големият кросоувър на марката - Kodiaq. Ощо 35 студенти от школата за дизайн на Skoda са работили върху прототипа в продължение на 8 месеца. Компактния пикап е получил напълно нов оранжев цвят и товарна платформа.

Машината е оборудвана с големи въздухозаборници, допълнителна защита на каросерията и лебедка. Пикапът е поставен на 17-цолови джанти Rockstar II със специални всъдеходни гуми. Водачът има на разположение мултимедийна система   Columbus, специална радиостанция и аудиосистема с външен усилвател и събуфер.

Дължината на Mountiaq е 4999 мм, широчината - 2005 мм, а височината - 1710 мм. Разстоянието между двете оси е 2788 мм, а пътният просвет е с 10 мм по-голям от този на Kodiaq Scout - 194 мм. Теглото на автомобила е 2450 кг, като той се задвижва от 2,0-литров бензинов турбомотор със 190 к.с.

Снимки: Skoda
 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Някой може ли да обясни : защо го наричат шарен..?
  • #6
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Фолксваген ИД Р току що записа време от 6.05.336 нов рекорд на ри га и постави всички електрически тостери на КОЛЕНЕ!!!! ВАГ ЗАВИНАГИ
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Опаааа ФВ току зо записа рекорд на Ринга с електричката си ииииихууу ВАГ завинаги
  • #4
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    35 студента работили върхо това нещо (нищо) в продължение на 8 месеца?!?!?! Ето това се казва да имаш некадърни студенти! Всичките трябва да бъдат скъсани!
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    2450 кг с двулитров бензин? Ще върви само надолу по планината :)
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    2450 кг !!! на това му трябва поне 250 коня двигател и пак е толуп... Отделно е грозно и съвсем отделно - ненужно никому.
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Малииииии 2 тона и половина с 2 литров бензинов турбо мотор. Каква ще му е надежността и колко километра ли ще издържи преди да издъхне горкия? Мъкккааа, мъкккааа