IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическо MINI тегли огромен самолет (ВИДЕО)

Хечбекът се справи с тежащия 150 тона авиолайнер

Електрическо MINI тегли огромен самолет (ВИДЕО)

Предсериен прототип на електрическия MINI Cooper SE влезе в ролята на машина за теглене, използвана на летищата по цял свят. Хечбекът взе на буксир 150-тонен товарен самолет, като демонстрацията е част от съвместен проект на BMW Group и Lufthansa Cargo.

В публикувано видео се вижда, как електрическото MINI тегли същия този Boeing 777F,на чийто борд през миналата година се състоя презентацията на концепта BMW Vision iNEXT. Автомобилът премина през част от територията на летището във Франкфурт, след което бе натоварен на самолета.

Производството серийното MINI Cooper SE ще стартира през ноември тази година. Моделът ще се сглобява в английския завод на BMW в Оксфорд. В основата на електромобила е тривратият хечбек, като по предварителна информация той ще се задвижва от агрегата на BMW i3 - електромотор със 184 к.с. и и батерия с капацитет 42,2 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане ще е около 300 км.

Снимка и видео: BMW

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    push-back-овете както се казват бтр-подобните машини които вършат тази работа са по 200-тина коня и могат да теглят/бутат и по наклон. Проблема е да има въртящ момент и да издържи съедителя. Това си е чиста проба маркетинг - изглежда впечетляващо но всъщност не е кой знае какво.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кевин Фаст 17.09 2009 - В рекордите на Гинес е!Човека дърпаше самоле 180+ това.#1 - Щом човек дърпа самолет, какво остава за коя да е кола с повече от 5 кс. двигател ... бил той и електрически.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Warwicksz ( преди 4 години )
    Немците копират рекламите на така омразните Тесла.Германците от претенции за техническа нация(каквато никога не са били) изпаднаха до кражби в стил японо-китайо-корейско дръпнати ла.на!
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Що за *** реклама е това?! Някой може ли да ми обясни идеята тази надценена табуретка да тегли самолет. А водомера на централното табло, дали са го разкарали?