fallback

VW представи два уникални Golf GTI

Машините са част от изложбата във Вьортерзее

През 2018 г. компанията Volkswagen представи в рамките на фестивала във Вьортерзее (Ав), който събира фенове на марката, концептуалния Golf GTI TCR. Само преди няколко месеца той стана сериен модел. Година по-рано на същото място се състоя и премиерата на концепта GTI, който също се появи в серийно производство и вече се продава от дилърите на марката в Европа.

Сега германците подхождат по малко по-различен начин към изложението, като представят два проекта, създадени от ученици, които са на стаж в компанията. Двата ексклузивни автомобила са направени в един екземпляр и няма да се появят в серийно производство.

Първият от тях е Golf GTI Aurora, който е оборудван с 2,0-литров бензинов агрегат, развиващ 380 к.с. Задвижването е към предната ос, а скоростна кутия - 7-степенна DSG. Автомобилът е боядисан в цветовете на ексклузивното Audi-esque Nardo Grey, като всички външни аеродинамични елементи са украсявани на ръка.

Освен нов външен вид и по-мощен двигател, Golf GTI Aurora има и мощна аудиосистема с 3500 Вт. Към момета липсват снимки на интериора, но се съобкава, че задните седалки са премахнати и е поставено нова централна консола с екрани, които показват данните на мотора и на автомобила като цяло.

Другият автомобил е VW Golf Estate R 4MOTION FighteR, като това не е стандартната версия на комбито, която се продава от години в Европа. Мощността на двигателя е увеличено до 400 к.с., като той се комбинира със 7-степенна роботизирана трансмисия DSG и система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Volkswagen

 

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    ми що не го сдел-ват ами гледат умно?
  • #1
    Минаващ ( преди 4 години )
    Всяка компания със среднограмотни механици могат да сделат подобен кош.Голем праз!
fallback
Последни