IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 Turbo вдигна 534 км/ч... върху пясък

Специално доработената кола на Зеф Айзенберг с 1200 коня счупи рекорда в дисциплината

Porsche 911 Turbo вдигна 534 км/ч... върху пясък

Рекордните опити за максимална скорост на пясък са сред най-редките в новата история на автомобилостроенето, но се случват, а резултатите са повече от впечатляващи.

Най-новата глава в тази история държим на Зеф Айзенберг, който вече има зад гърба впечатляващо количество рекорди с мотоциклет, а сега постави и шест нови рекорда на четири колела на известния плаж Пендайн Сандс в Южен Уелс. Дължината на плажа е 11 километра, а първият, който прави рекордни опити там е легендата сър Малкълм Кембъл.

Зеф Айзенберг

Айзенберг постигна максимална скорост от 534 км/ч – най-високото постижение за автомобил, при който двигателят задвижва колелата, т.е конвенционално задвижване. Заедно с това Айзенберг постигна и рекорди на четвърт миля с летящ старт и на една миля в двете посоки с летящ старт, като при последния си опит изравни постижението на сър Кембъл.

С последните рекорди Айзенберг стана единственият човек в света, постигал над 322 км/ч на плажа Пендайн Сандс на две и четири колела, както и единственият с рекорди на една миля с летящ старт с мотоциклет и автомобил във Великобритания.

Рекордьорът използва сериозно променено Porsche 911 Turbo с мощност 1200 конски сили, подготвено от неговия състезателен тим Madmax, като колата е с регистрационни номера и може да се движи по обществени пътища на Острова.

911 Turbo е получил състезателен двигател с обем 4,1 литра, нови компоненти за мотора, изработени от по-издръжливи сплави, нова скоростна кутия, нов съединител, нови полуоски, моторът работи с гориво Е85 плюс сериозни подобрения на охладителната система. Окачването е било повдигнато заради пясъчното трасе, на което се правят рекордните опити в Уелс.

„Поведението на Porsche-то на пясък е доста по-различно от това на асфалт – обясни Айзенберг. – Пясъкът създава сериозна съпротива при въртенето на колелата и гумите се пързалят. В крайна сметка, реалната мощност, която използвахме беше около 850 конски сили, за да се предпазим от превъртане на колелата.”

Айзенберг счупи предишния рекорд, поставен преди няколко години от актьора Идрис Елба. Преди това върховото постижение на пясъците Пендайн близо 90 години беше притежание на легендарния сър Малкълм Кембъл, поставено още през 1927. Айзенберг не крие, че Кембъл е негов герой и вдъхновител.

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Иван ( преди 4 години )
    Скоростта всъщност е 334км/час. Автора на статията е решил да добави 200км от него си :D
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лузърче, а ти ходиш на стадиона да се биеш ли? Щото, аз ходя да гледам мач, а не да избивам комплекси, като теб! С колите и на пътя сте същите комплексари! Обаче това е когато сте зад волана на коша нов внос "премиум". Като излезете от колата обаче сте мишки и ви остава само да цвърчите по форумите.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лузърчетата, които по цял ден се дърлят немско срещу японско, са същите интелекти като футболните фенчета, само дето ги е страх да идат на стадиона да не ги набият, и се правят на мъже анонимно :D
  • #4
    6 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Очаквайте следващият рекорд, че Троше е вдигнало еди колко си с черни лети джанти. От Фолк с Ваген само рекорди искайте. Колкото повече затъват, толкова повече рекорда ще подобряват! А нещо за качество не казват! Кога? А да кажат кога ще спрат да лъжат и мамят! Не, нали? Това им е портфолиото на компанията. То самото им име е лъжа!!! Народна кола?!?! Кога? Къде? Пълна измама и пълен талаш са тея! Няма по-зле!
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    111 ( преди 4 години )
    И аз съм карал кола на плаж ама заседнах ... а тоя вдигнал 534 км/ч. Нещо е съмнително тука... :P
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    Яаа, *** ти и тука ли се о-ака?!
  • #1
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Анти ФВ! ( преди 4 години )
    Измислена фирма измислени рекорди!