IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще ни покаже филмът за Шумахер?

Премиерата на документалната лента е на 5 декември

Какво ще ни покаже филмът за Шумахер?

Премиерата на документалния филм, посветен на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, кръстен „Шумахер”, е на 5 декември тази година. Създателите на лентата обещават да „разкажат историята” на легендарния пилот, който все още се възстановява от травмите, получени по време на падане на ски в края на 2013 и претърпените след това операции.

Михаел се състезава във Формула 1 от 1991 до 2006, а през 2010 се завърна за 3 години като пилот на Mercedes. Година след дебюта си – през 1992 той спечели първата си победа, през 1994 и 1995 взе първите си две световни титли с Benetton, а от 2000 до 2004 спечели от пет поредни в най-силния период в историята на Ferrari, като той и екипът, воден от Жан Тод сложиха край на 21-годишната суха за Скудерията, стартирала след титлата на Джоди Шектър през 1979.

В документалния филм трябва да има интервюта със съпругата му Корина, направени след инцидента през 2013 година, както и такива с мениджъра на Михаел Сабине Кем и други хора от обкръжението на Михаел. Що се отнася до кадри и негови изказвания, последните ще са от 2012, когато той окончателно напусна Формула 1.

Създателите на филма обещават и неизлъчвани досега кадри на Михаел, като се предполага, че става въпрос за видеа и клипове, заснети в домашна обстановка, както и такива, направени по време на пътуванията на Шумахер и семейството му в Щатите, където те редовно ходеха на почивка.

Тази година Михаел навърши 50 години, но все още информацията за здравословното му състояние остава оскъдна и напълно под контрола на Корина и Кем, а феновете на спорта отбелязват и първата му титла с Benetton.

0 от 500