IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови семейството A4

Седанът и комбито останаха без 1,4-литров двигател

Audi обнови семейството A4

Компанията Audi представи обновеното семейство на модела A4. Модернизирани са всички версии на автомобила - седана, комбито и всъдеходът Allroad.

Audi A4 (поколение B9) е получило нови предна и задни брони, променени врати и решетка на радиатора. Нейното оформление зависи изцяло от от нивото на оборудване. При стандартния модел планките са хоризонтални, а при версиите S и S-line решетката е като мрежа. При Allroad има хриле, които са в стила на кросоувърите от семейството Q на Audi.

Audi A4

След фейслифта Audi А4 вече е оборудвано с ново семейство двигатели, които разчитат на микрохибридна система. Всички те разполагат с електрическа верига - 12 или 48-волтова, зареждана от допълнителен акумулатор. Той захранва повече системи на автомобила, като позволява да се намали натоварването на мотора и съответно да се намали разхода на гориво.

От гамата двигатели на модела отпада досегашният базов мотор с обем 1,4 литра. Сега вече началните модификации ще бъдат оборудвани с дизелов двигател с обем 2,0 литра, развиващ 136 к.с. (версия 30 TDI) или 163 к.с. (35 TDI). Тяхната алтернатива е 2,0-литров бензин с мощност 150 к.с. (версия 35 TFSI).

Audi A4

Една стъпка по-нагоре са разположени версиите  40 TDI (190 к. с.) и 45 TFSI (249 к. с.). Най-високо се намира топ-вариантът S5 с 3,0-литров дизел, който развива 347 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Освен това, автомобилът е получил нова мултимедийна система MMI с 10,1-инчов тъч-скрийн с функция, позволяваща да се следи трафика в реално време. Благодарение на нея водачът може дори да "хване" зелената вълна при поредица от светофари.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Няма ли са такава решетка ли ? Братле, ти досега в парник ли си живял ?
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не защитавам корейците, но Ауди преди са нямали такава решетка. Всички го виждат. Някой трябва да каже, че царя е гол.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    1.4 мотора си беше супер, не знам що го сменят със 2.0 със същата мощност.. и вероятно 2 литра повече разход.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    хиподил ( преди 4 години )
    Ние това много добре го знаем - корейци и китайци никога и нищо не копират..
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Айде не казвай на черното-бяло и си признай, такава решетка първо в Ауди ли я видя или първо в Хюндай ? Тогава се замисли кой от кого копира. И накрая се замисли дали изобщо може да се сравни орел и гарга.
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами като са направили copy/paste, ние какво сме виновни! Да кажем на черното бяло, като теб. Заровил си глава в пясъка и се опитваш да си повярваш, че не прилича на хюндай. А, да, ама прилича.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    То, братче, като си хюндай, всичко на Хюндай ти прилича!
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това Elantra ли е?
  • #3
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ОБМ !?!?!Откога се слагат цели 4 ауспуха на 3 литрова нафтова печка ???И само на мен ли ми прилича на Хюндай в муцуната?
  • #2
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Отвън е по-грозно от старото! Вътре е горе-долу добре, като изключим ромбоидните шевове на седалките, които стоят изключително грозно и този таблет, който са го цвъкнали там, където не му е мястото. Онези врътки двете на таблото за климатроника и те контрастират с модерният стил на интериора. Общо взето посредствена работа. Но какво може да очаква човек от посредствена фирмичка с 4 нули управлявана от Фолк с Ваген, народната марка с качеството на народен салам.