IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA настоява да купи Jaguar Land Rover, но Tata не ги продава

Спекулациите за бъдещето на британската компания продължават

PSA настоява да купи Jaguar Land Rover, но Tata не ги продава

Jaguar Land Rover (JLR) е подразделението на Tata Motors, което носи най-много финансови загуби на индийския гигант и в същото време е и с най-неясно бъдеще.

Вчера медиите отново потърсиха развитие на тази ситуация, като първо от PSA дойде информацията, че френската компания е готова за още сливания и поглъщания. Акциите на PSA за кратко повишиха курса си, след като се появи информация, че преговорите с Tata за покупката на JLR са сериозно напреднали и предстои сделка.

Информацията на британската информационна агенция The Press Association успя да провокира реакция от страните по евентуалната сделка. От Peugeot не коментираха шансовете за сделка в най-близко бъдеще, но от Tata отрекоха информацията, която идва от източници от индийската компания, които цитират документи за „интеграция след продажбата”, насочени към намаляване на разходите.

„Нашата политика е да не коментираме спекулации в медиите, но можем да потвърдим, че в тези слухове няма истина”, заяви говорител на индийската компания, която притежава 100% от капитала на JLR.

След това изказване акциите на PSA паднаха с 2,85 процента вчера.

„По принцип, ние сме отворени към възможности, които могат да осигурят дългосрочни ползи за PSA Group и нейните акционери”, обяви говорител на PSA.
PSA купи Opel от GM през 2017, скоро след това започна да постига отлични резултати по отношение намаляване на разходите и увеличаване на продажбите и на няколко пъти френската компания даде сигнали, че е готова за нови придобивки.

Tata записа рекордни загуби в размер на 4 милиарда долара за третото тримесечие на финансовата година, приключило на 31 декември и от компанията предупредиха, че JLR може да запише цяла година, в която да е работила на оперативна загуба.

0 от 500