IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Compass получи дизел от Mercedes-Benz

Новата версия на кросоувъра ще се продава в Европа и Азия

Jeep Compass получи дизел от Mercedes-Benz

Американският производител Jeep тества нова версия на компактния си кросоувър Compass. Тя е оборудвана с нов дизелов двигател с 4 цилиндъра и работен обем, който развива мощност от 192 к.с. и 535 Нм въртящ момент.

В момента ръководството на Jeep обсъжда възможността за излизането на тази модификация на пазара, като интересното в случая е, че дизеловият двигател е разработка и производство на Mercedes-Benz. Според информациите, германската компания е предоставила на Jeep 14 мотора, които се тестват по улиците на Детройт.

Други подробности липсват, но най-вероятно става дума за двигателя Mercedes-Benz OM654, тъй като имено той разполага с вече споменатите технически характеристики - обем от 2,0 литра и мощност 192 к.с. Ако бъде дадена "зелена" светлина на проекта, модификацията на Compass с този мотор ще се предлага в Европа и Азия.

В момента кросоувърът на Jeep е оборудван с 2,4-литров бензинов двигател MultiAir, който развива 180 к.с. и 238 Нм вътртящ момент. Големият проблем в случая е, че с този мотор Compass може да тегли до 454 кг. полезен товар. За сравнение, компактният Mazda CX-5, който се продава с дизелов мотор, тегли до 907 кг.

Снимки: Jeep

0 от 500