IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битката на дизелите - Audi A8, Mercedes E400 или BMW 8-Series?

Две купета и един седан се надпреварват на ускорение (ВИДЕО)

Битката на дизелите - Audi A8, Mercedes E400 или BMW 8-Series?

Ако си мислите, че дизеловият автомобил е скучен, дори да разполага с отличен двигател и система за задвижване на четирите колела, това видео вероятно ще ви накара да промените мнението. В състезанието по ускорение на права отсечка участват представители на Mercedes, Audi и BMW, които са оборудвани именно с дизелови мотори.

И трите модела имат под капака 3,0-литрови дизелови агрегати с 6 цилиндъра. При Mercedes E400 и BMW 8-Series те са редови, докато при Audi A8 моторът е V6. 

Именно  A8 50 TDI изглежда и като аутсайдерът в тази група, тъй като неговият двигател предлага едва 282 к.с и 600 Нм въртящ момент. С помощта на системата quattro този автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди.

Купето BMW 840d xDrive на свой ред развива 315 к. и 680 Нм въртящ момент, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди. Другото купе - Mercedes E400d 4Matiс, разчита на 335 к.с. и 700 Нм, но тъй като е с 35 кг. по-тежко от бавареца, се нуждае от 5,1 секунди, за да вдигне 100 км/ч от място.

Трябва да отбележим, че победителят победителят записва време 13,1 секунди, за да преодолее разстоянието от 1/4-миля, а моделът, заел второто място, изостава само на 0,1 секунди.

Снимка и видео: YouTube

 

0 от 500
  • #18
    31 rate up comment 0 rate down comment
    Петрол ( преди 4 години )
    Петрола си е петрол,дизел и кола за богати хора за удоволствие е противоречие,или за бързащи фирмени коли,не за лична употреба!
  • #17
    31 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нищо не казваш за колата! 30 годишна нали, хахаха. Има-няма 4 месеца. Предполагам до края го гледа видеото, където накрая ти показвам и фактурата за покупката на колата и талона да не си помислиш, че колата не е моя. Малко по-дълго стана за съжаление, но какво да се прави на такива, като теб, малко повече трябва да се обяснява, което не е гаранция, че са разбрали нещо. Както и да е, все тая господин меринджей! Природата, каквото не е успяла да ти даде, няма как, аз да ти го дам...
  • #16
    31 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    30-годишната ми кола, както казва човекът с комплекситеhttps://vimeo.com/333987080датата, когато съм я взел е 20.12.2018 г. Няма газ. Директно впръскване и турбо. Много приятен разход около 7/100 нормален бензин градско. Извън града падам под 6/100 при спазване на ограниченията. На магистрала с КК сложен на 160 км/ч разхода е 7,5/100. Дори дизелите, които съм имал и който имам в момента на друга кола не дава такъв разход. Така, че нито газ, нито нафтова печка ми трябват.
  • #15
    31 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Гроздето било кисело викаш. Ето виждаш ли поредният ти комплекс. Ти се отъждествяваш с колата. Ти искаш да покажеш, чрез нея, че си нещо повече, а всъщност си просто комплексар и нищо повече. Нито за 30-годишните коли знаеш кой каква кара, нито знаеш кой какви финансови възможности има. Представи си само, че има хора, които не си влагат парите в коли, а в съвсем други неща. Инвестиции му се вика на това. А най-лошата инвестиция е колата да ти кажа, защото явно не го знаеш.
  • #14
    31 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Tи VAGонетке, продължаваш с комплексарските си истории! Ти си този, който непрекъснато обижда хората, че карали 30 годишни и смотани коли. Ти си този, който непрекъснато кара другите да си снимат колите, за да им се подиграваш и надсмиваш. Ти, а не някой друг. Непрекъснато го правиш, което показва за менталните ти проблеми. Ти си този, който се фука какво кара, а не някой друг. И на това, ако не му кажеш комплекси и то яки, не знам на какво друго. Изброените неща ги правиш от години. Лекувай се!
  • #13
    36 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пак правят сравнение между различни класове коли. Не се научиха и тва си е.
  • #12
    32 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Доста к0мплексарско е непрекъснато да искаш другите да си снимат колите, за да можеш да си покажеш собствените кошове. Елементарен си. А още по-елементарно е да наричаш всеки, който не е съгласен с глупотевините ти. - Дошо.
  • #11
    43 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Евала брат, направо заби Дошо 10 боя в земята
  • #10
    43 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Готово ъплоуднах видеото, ето го моето Q7, чакам да видим 30 годишната ти съборетина на газ да се посмеен, ако не го публикуваш, значи баща ти си го е взел ха ха ха, а сега вигж настоящата ми кола:https://***.youtube.com/watch?v=gArfMJZCkrs
  • #9
    41 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дошоо същите глупости ми ги писа преди години тогава беше,че карам 20 годишен френски кош, тогава ти пратих видеото на моето А8, което вече дадох на жената, тогава подсмърча 2 седмици и не се появи в аутомедия, сега слизам в гаража да снимам моето Q7 и ще го публикувам, през това време *** да снимаш 30 годишната си барака на газ да се посмеем а да ти припомня това:https://***.youtube.com/watch?v=hQl2wWhgHIg&t=203s