fallback

Световният пазар на нови автомобили продължава да пада

През март обаче Западна Европа пак надмина САЩ по продажби

През март световният автомобилен пазар потъна с още 5% до 8,878 милиона бройки, а през първите три месеца на 2019 г. продажбите на нови автомобили в света намаляха с 6,7% до 22,468 млн.

Китай все още заема първо място в света по продажби на нови автомобили и въпреки че през март спадът се забави, той все още е много висок - 7,8% или 2,384 млн. бройки. Пазарът на САЩ, който е втори в света, пък отбеляза потъване с 2,9% до 1,608 милиона.

Пазарът в Западна Европа, който е третият по големина в света, през март отново надмина американския - 1,856 млн. бройки продадени нови автомобили, което обаче е с 3,2% по-малко от същия месец на миналата година. В Източна Европа спадът за март е от 4,9% до 379,6 хиляди бройки.

В Южна Америка спадът в продажбите е 16% до 236,9 хиляди единици. Като цяло нито един от основните световни пазари не е на плюс - в Япония спадът е с 3,6% до 633 хиляди броя, в Канада - 1,3% до 184,2 хиляди, а в Южна Корея - 5,8% до 153,3 хиляди.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Светът се готви за война и не му е до коли. Световният терорист САЩ притиска държави ,които са богати на петрол и им налага санкции,за да клекнат. Това са Русия, Иран, Венецуела. Нали никой не си мисли, че това е случайно. Преди това избомбиха Ирак,Либия и Сирия. Сигурно и това е случайно според някои промити мозъци. С Китай са в търговска война. Така нещата няма да продължат и както много политици и анализатори намекват-готви се война.На САЩ им е жизнено необходима,за да съществуват.
fallback
Последни