IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Altima получи технология от GT-R

Двигателят на седана вече е по-устойчив и по-ефективен

Nissan Altima получи технология от GT-R

Обикновено най-новите технологии при двигателите с вътрешно горене първо се използват при спортни коли или суперколи, а след това се прехвърлят на моделите от достъпните сегменти. Такъв е и случаят с Nissan Altima, който получи нов 2,5-литров мотор.

От компанията разкриват, че този агрегат ползва технологии от суперколата GT-R. Сега всеки собственик на Altima разполага с малка частица от суперколата. Това се дължи на факта, че моторът на бюджетния модел вече не използва класическата технология с гилзи на цилиндрите, а залага на така наречените "огледални цилиндри".

В случая върху стените на тези елементи от мотора се нанася тънък слой разтопен метал. Това става с използването на газ под високо налягане. Всеки цилиндър се обработва и се полира до огледално състояние, което осигурява по-малко триене и по-голяма твърдост на нанесеното покритие.

Експертите на Nissan твърдят, че всичко това намалява износването на двигателя, като повишава неговата ефективност. Мощността на атмосферния 2,5-литров мотор е 182 к.с., а средният разход на гориво е 6,36 л/100 км.

Снимка: Nissan

0 от 500