IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley ще прави кросоувър, по-голям от Bentayga

Компанията засега се отказва от разработката на електромобили

Bentley ще прави кросоувър, по-голям от Bentayga

Компанията Bentley завършва работата си по новата стратегия за развитие на моделната си гама, която ще започне да работи от лятото. Както съобщава британското издание Autocar, което се позовава на един от шефовете на марката - Вернер Титц, основана роля в тази стратегия ще играят автомобили от клас "гран туризмо", както и кросоувъри.

Бившият шеф на Bentley - Волфганг Дюрхаймер, поддържаше идеята за разработка и пускане на пазара на чисто спортни коли, но неговият наследник Ейдриън Холмарк е решил да се откаже от тях. Това означава, че електрифицираните концепти EXP 10 Speed 6 и EXP 12 Speed няма да получат серийни версии.

"Компанията ни предпочита да разшири GT-гамата, за да може да разполага с модели във всеки един сегмент на пазара. Основната идея е, всеки нов продукт на Bentley да разширява аудиторията от клиенти", обясни Титц.

В Bentley смятат за доста перспективна идеята за пускането на голям кросоувър, който да превъзхожда по размери сегашната Bentayga. Според Титц, подобен модел ще бъде много търсен на пазарите в Америка и Китай.

Топ-мениджърът допълни, че 100-процентов електромобил с марката Bentley няма да се появи скоро, тъй като характеристиките на сега съществуващите батерии не удовлетворяват компанията. Титц смята, че капацитетът на батериите трябва да се удвои, за да може да се направи такъв модел.

В Bentley планират през 2025 г. всеки модел на марката да получи хибридна версия, която да се зарежда. Първо такава ще се появи при Bentayag, а после идва ред на семейството Continental GT и на Flying Spur. Донор на технологията ще бъде Porsche Panamera.

Снимка: Autocar

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    когато се следват тенденции от хора с много пари и малко вкус, за които е важно да показват положение пред това да изпитват удоволствие като си погледнат колата, се стига до *** като този - безумно скъпи и грозни.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Скоро ще се възроди производството на старите ЗИЛ-ове.Големи, грозни и скъпи за поддръжка возила, да не говорим, че някои от тях са дори тесни, Това е модата в днешно време.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    По-голям и по-грозен...