IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова версия на Bentayga ще бие Urus по мощност

Bentley пуска на пазара модификация модификация Speed с 660 к.с.

Нова версия на Bentayga ще бие Urus по мощност

До половин година компанията Bentley ще представи флагманска версия Speed на кросоувъра Bentayga. Този автомобил ще бъде оборудван с форсиран вариант на сегашния си W12 двигател, съобщаа Autocar.

По принцип, сегашните 608 к.с. под капака на Bentayga би трябвало да бъдат напълно достатъчни за собствениците на всъдехода. Проблемът обаче е, че в състава на концерна Volkswagen, част от който е и Bentley, влиза италианската марка Lamborghini. И тя предлага своя кросоувър Urus с по-мощен мотор от този на Bentayga.

Топ-версията на италианския SUV разчита на 4,0-литров битурбо V8 с 650 к.с., който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч. При Bentayga тези показатели са 4,1 секунди и 301 км/ч, което не устройва шефовете на Bentley. Те искат да представят своя модел като „най-впечатляващият кросоувър на планетата” и превъзходството на Urus определено им пречи.

За целта, 6,0-литровият W12 на Bentayga ще бъде форсиран до 660 к.с., което ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди, а максималната скорост ще достигне 306 км/ч.

Новата версия на Bentayga обаче няма да бъде най-мощният кросоувър дори само във Великобритания. Малката компанията Lister вече приема поръчки за своя модел LFP, който е изграден на базата на Jaguar F-Pace. Той ще поучи 5,0-литров V8 с турбокомпресор, като мощността му ще достигне 679 к.с., а максималната скорост ще е около 322 км/ч.

Снимки: Bentley

0 от 500